Παππάς σε Λαφαζάνη: Σήμα χωριστής πορείας οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις

0
7

«Οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις, η επιδίωξη συγκρότησης μετώπου ενάντια στην κυβέρνηση στέλνουν σήμα χωριστής πορείας» τόνισε ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στη «Real News», στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όργανα, καταστατικό και κυρίως μέλη, τα οποία δεν επιτρέπουν σε κανέναν να είναι «κόμμα μέσα στο κόμμα», πρόσθεσε ο κ. Παππάς, επισημαίνοντας ότι τα εσωκομματικά θέματα θα αντιμετωπιστούν οριστικά στο συνέδριο.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε επίσης ότι αποδείχθηκε πολιτικά ανίσχυρο το σενάριο της αριστερής παρένθεσης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, αν και τόνισε ότι η εκλογολογία δεν βοηθά.

«Αν κάποιοι βουλευτές μας αποφασίσουν να άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση, το ρήγμα που προκλήθηκε στις τελευταίες ψηφοφορίες στη Βουλή θα μετατραπεί νομοτελειακά σε κενό», σημείωσε.

Αναφερόμενος στη συμφωνία, τη χαρακτήρισε αποτέλεσμα ισχυρών πιέσεων, αμείλικτων διλημμάτων, αλλά και αμοιβαίων υποχωρήσεων και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει για τη συγκεκριμένη συμφωνία, όπως έκαναν άλλοι το 2010 και το 2012.

«Η κυβέρνηση αυτή είναι η μόνη που θέλει και μπορεί να εφαρμόσει τα κοινωνικά δίκαια αντίμετρα, προκειμένου να κρατήσει όρθια την κοινωνία, να προστατεύσει τους αδύναμους, να πατάξει τη διαφθορά, να ανασυγκροτήσει τη δημόσια διοίκηση, να ενισχύσει την ανάπτυξη και την παραγωγή. Η κυβέρνηση δίνει μια ιστορική μάχη μέρα με την ημέρα, και θα συνεχίσει να τη δίνει όσο ο λαός μάς στηρίζει», πρόσθεσε.

Για το αν μπορεί να υπάρξει κοινοβουλευτικά ένα κόμμα υπέρ της δραχμής στο χώρο της Αριστεράς, απάντησε πως ο λαός είναι αυτός που εκλέγει τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου. «Θέλω όμως να είμαι ξεκάθαρος. Η επιστροφή στη δραχμή δεν υπήρξε προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και το Grexit δεν υπήρξε ποτέ ούτε εντολή του ελληνικού λαού, ούτε της κυβέρνησης. Πολύ περισσότερο δεν μπήκε από εμάς ως ερώτημα στο δημοψήφισμα» αναφέρει ο υπουργός, ενώ καθιστά σαφές ότι όποιος μιλά ακόμα και αυτήν τη στιγμή για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ υποστηρίζει ακούσια ή εκούσια τις ακραίες θέσεις μέρους των δανειστών που απεργάζονται το σενάριο «δραχμή ή μνημόνιο»».

Σημειώνει επίσης ότι είναι απολύτως ψευδής η άποψη πως όλα τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας προκύπτουν από τη συμμετοχή στο κοινό νόμισμα και πως αν η Ελλάδα αποχωρούσε από το κοινό νόμισμα, αυτό θα σήμαινε το τέλος της λιτότητας. «Εθνικό νόμισμα σε αυτές τις συνθήκες και χωρίς αποθεματικά ξένου συναλλάγματος θα σήμαινε τη σχεδόν άμεση προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και μάλιστα σκέτο. Και τότε ούτε τη λιτότητα ούτε τη σκληρή μνημονιακή ατζέντα θα μπορούσε η χώρα να αποφύγει» επισήμανε.

Σε άλλη συνέντευξή του, στην «Αυγή», ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στη ρύθμιση για τα ΜΜΕ που κατέθεσε η κυβέρνηση, λέγοντας ότι η νομοθετική πρωτοβουλία «έρχεται για να δώσει τέλος σε μια εσκεμμένα παρατεταμένη διατήρηση ενός άναρχου τοπίου στον χώρο των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και να θεμελιώσει και νομικά τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή».

Τονίζει ότι «η τήρηση της νομιμότητας δεν μπορεί να μεταφράζεται ως «εκδίκηση»» και ρωτά αν υπάρχουν «άλλες επιχειρήσεις που λειτουργούν υπό το καθεστώς προσωρινής αδειοδότησης, ή άλλη χώρα που να το διατηρεί επί 25ετία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here