Παραδικαστικό κύκλωμα – Δικάζονται 110 άτομα μετά από 10ετή έρευνα

0
25

 

Συνολικά 110 άτομα προτείνει να παραπεμφθούν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης για το παραδικαστικό κύκλωμα η αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτα Φάκου, που διενήργησε επί δέκα έτη έρευνα για το θέμα.

Από το Συμβούλιο Εφετών η κ. Φάκου ζητάει την παραπομπή των ήδη προφυλακισμένων Σταύρου Γεωργιτσογιαννάκου, πολιτικού μηχανικού, του γνωστού Ιάκωβου Γιοσάκη, αλλά και τηλεδικηγόρου Πέτρου Λεωτσάκου, καθώς και άλλων επιχειρηματιών, γνωστών συνδικαλιστών και γνωστού επικοινωνιολόγου. Προτείνεται επίσης η παραπομπή γνωστού συμβολαιογράφου, ο οποίος φέρεται να συνέταξε τα πλαστά συμβόλαια.

Κρίσιμος μάρτυρας είναι ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος το 2009, παρότι μέλος του κυκλώματος, συνεργάστηκε από τις αρχές και αποκάλυψε τη δράση των υπολοίπων μελών. Ο συγκεκριμένος εκτίει ποινή ισοβίων για την άλλη μεγάλη υπόθεση της Αιξωνής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελλειμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες, τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίας άλλων μελών του κυκλώματος… Μάλιστα έφθαναν με παράνομο τρόπο να δημιουργούν διαδικασίες πλειστηριασμών, εξαπατώντας και τα αρμόδια δικαστήρια. Ακόμα, υπόσχονταν και διασυνδέσεις με τη δικαιοσύνη με κόστος 25.000 ευρώ.

Στους βασικούς κατηγορουμένους συμπεριλαμβάνεται επίσης ο πρώην δικαστής και δικηγόρος Σπύρος Βλασσόπουλος, ο Γιώργος Ασλάνης, δικηγόρος, αλλά και η κόρη επιχειρηματία media, η οποία λειτούργησε έτσι ώστε να μην πληρωθούν υποχρεώσεις του καναλιού, συντάσσοντας προχρονολογημένο συμβολαιογραφικό έγγραφο για τη μεταφορά των χρεών σε δική της εταιρεία ακινήτων. Κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση.

Ο επικοινωνιολόγος, του οποίου προτείνεται η παραπομπή, διατηρεί στενές σχέσεις με την Εκκλησία και κατηγορείται ότι πήρε 70.000 ευρώ σε συνεργασία με τον Ιάκωβο Γιοσάκη υποσχόμενοι σε ιερέα της Μυκόνου ότι θα τον αθώωναν από τις κατηγορίες κλοπής και πώλησης μνημείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here