Παραδοχή σοκ από τον Δημαρά: Κακώς υποσχεθήκαμε για τον ΕΝΦΙΑ- Αιχμές και για τις offshore

0
10

 

«Κακώς δόθηκαν προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ οι υποσχέσεις για τον ΕΝΦΙΑ. Δυστυχώς, δεν υπάρχει περίπτωση και καμία δυνατότητα να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ. Ο πολιτικός πρέπει να ζητά συγνώμη αναγνωρίζοντας το λάθος του» παραδέχθηκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΙΓΜΑ 97,6 αναφέρθηκε και στο θέμα της διάταξης για τις offshore και με ιδιαίτερα απολογητικό ύφος είπε: «Δεν θα μπορούσε κανείς να διαβάσει και να κατανοήσει μέσα σε μια μέρα ένα πολυνομοσχέδιο 7.500 σελίδων» για να προσθέσει: «Αλλά και το συγκεκριμένο άρθρο για τις off shore εταιρείες, ήταν διατυπωμένο με τέτοιον τρόπο, που επίσης δεν θα μπορούσε κάποιος να το ανακαλύψει». Οπως είπε μάλιστα «κανένα κόμμα δεν πήρε είδηση το συγκεκριμένο άρθρο πόσο μάλλον ένας βουλευτής. Θεωρώ, πως ούτε ο Πρωθυπουργός αντιλήφθηκε επακριβώς τη διάταξη για τις off shore εταιρείες».

Ο Γιώργος Δημαράς, ανέφερε πως θεωρεί λάθος και την νέα διάταξη με την καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών στις offshore. «Ο νόμος έγινε στο βιαστικό λειτούργησαν τα ανακλαστικά. Λειτούργησε η στάση η δική μου και του Παπαχριστόπουλου» υποστήριξε.

Όπως εξήγησε «το άρθρο που κατατέθηκε με το πολυνομοσχέδιο ήταν πιο ελαστικό στο να έχουν τα πολιτικά πρόσωπα offshore εταιρείες. Η κυβέρνηση είπε ότι επειδή το προηγούμενο άρθρο ήταν ασαφές νομικά, πήγε να το κάνει πιο σαφές τη στιγμή που κάποιες χώρες που θεωρούνται φορολογικοί παράδεισοι συνεργάζονται. Αυτό ήταν μια δικαιολογία. Με τη νέα διάταξη το τραβήξαμε πάρα πολύ. Από το ένα άκρο φτάσαμε στο άλλο».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι συμφωνεί απολύτως με την νέα διάταξη ότι πρέπει να απαγορεύεται ρητά για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό αλλά όχι για τα παρένθετα πρόσωπα.

Επιπλέον υποστήριξε ότι «ηθικά δεν επιτρέπεται βουλευτές ή Υπουργοί να έχουν χρήματα οι μετοχές στο εξωτερικό. Πρέπει να μεταφέρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα και αν το αρνηθούν, οφείλουν να παραιτηθούν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here