Παραγουάη: Γέννησε 11χρονη θύμα βιασμού από τον πατριό της

0
3

Ένα κορίτσι 11 μόλις ετών έγινε μητέρα, φέρνοντας χθες στον κόσμο την κόρη της,  καθώς οι αρχές της Παραγουάης της είχαν απαγορεύσει να κάνει έκτρωση.

Το Σύνταγμα της χώρας απαγορεύει τις αμβλώσεις εξαιρουμένων μόνο περιπτώσεων κινδύνου για τη ζωή της μητέρας και, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, μόνον μέχρι την 20ή εβδομάδα της κύησης.

Όταν διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι ήταν έγκυος βρισκόταν ήδη στην 23η εβδομάδα κύησης, με αποτέλεσμα να της απαγορευθεί να προχωρήσει σε έκτρωση, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων από μη κυβερνητικές οργανώσεις που ζητούσαν διακοπή της κύησης.

Το κορίτσι γέννησε με καισαρική τομή και σύμφωνα με  δηλώσεις του γιατρού στο CΝN, και αυτό και το νεογνό είναι καλά στην υγεία τους.

Οι γιατροί είχαν διαπιστώσει ότι το κορίτσι ήταν έγκυος όταν ήταν μόλις 10 ετών. Τότε, οι έντονοι πόνοι που είχε στην κοιλιακή χώρα το οδήγησαν στο νοσοκομείο όπου αποκαλύφθηκε η κύηση. Η μητέρα του κοριτσιού κατήγγειλε  τον σύζυγό της και πατριό της 11χρονης, για βιασμό, ο ίδιος όμως αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ η δίκη του ακόμη εκκρεμεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κορίτσι γέννησε έχοντας στο πλευρό του τη γιαγιά του καθώς η μητέρα του κατηγορήθηκε για αμέλεια.

Σε δήλωσή της,  η Διεθνής Αμνηστία είπε ότι η 11χρονη είναι τυχερή που είναι ζωντανή,  ενώ κατηγόρησε τις αρχές της Παραγουάης γαι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, κάθε χρόνο, 2 εκατομμύρια κορίτσια κάτω των 14 γεννούν με αποτέλεσμα να υποφέρουν από μακροχρόνια και μερικές φορές θανατηφόρα προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με υπολογισμούς περίπου 70.000 έφηβοι πεθαίνουν κάθε χρόνο από επιπλοκές που προκαλούνται από την εγκυμοσύνη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο πέρυσι στην Παραγουάη, 684 κορίτσια από 10 έως 14 χρόνων ολοκλήρωσαν τις κυήσεις τους και έφεραν στον κόσμο τα παιδιά τους. Τα περισσότερα από αυτά τα κορίτσια, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here