Παραιτείται Γερμανός κυβερνητικός βουλευτής επειδή δόθηκε βοήθεια στην Ελλάδα

1
7

 

Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων του γερμανικού Κοινοβουλίου, προανήγγειλε ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών(CDU) Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, διαμαρτυρόμενος για την πολιτική διάσωσης της Ελλάδας που ακολουθεί η γερμανική κυβέρνηση.

«Το αργότερο με το τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, βαδίζουμε με τεράστια βήματα στον δρόμο μιας ‘ένωσης μεταφοράς πόρων’. Δεν μπορώ να συμπορευθώ σε αυτό. Όχι από πείσμα, αλλά από πεποίθηση. Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι», δήλωσε ο κ. Μπόσμπαχ, σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μπέργκις Γκλάντμπαχ, στην εκλογική του περιφέρεια, Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία.

Εξήγησε δε ότι θα διατηρήσει την έδρα του στην Bundestag, καθώς, όπως είπε, αν την εγκατέλειπε, θα απογοητεύονταν πολλοί από τους ψηφοφόρους του, οι οποίοι τον είχαν ψηφίσει ειδικά λόγω της στάσης του στο θέμα της κρίσης στην Ευρωζώνη.

Η παραίτηση του κ. Μπόσμπαχ, ο οποίος έχει καταψηφίσει όλα πακέτα βοήθειας για την Ελλάδα, θα υποβληθεί επισήμως όταν ανοίξει και πάλι η γερμανική Βουλή, τον Σεπτέμβριο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν ξέρω αγαπητέ συμπολίτη έκ Γερμανίας πως σκέφτεσαι και είναι δικαιωμά σου να σκεφτεσαι και να πράτεις όπως θέλεις. Θέλω όμως να σου πώ πώς τα χρήματα που υπενείσεσαι ότι δόθηκαν στην Ελλάδα πήγαν για να σωθούν οι τράπεζες και ιδιαίτερα οι Τράπεζες της Χώρας σου. Που ακούστηκε να μετατρέπονται τα δάνεια από τις τράπεζες σε δάνεια μεταξύ κρατών και στην προκειμένη περίπτωση να καλούμαι εγώ σαν Ελληνας να πληρώσω αυτά τα χρέη. Δεύτερον θα ήθελα να σου πώ ότι η Χώρα σου χρωστάει κάποιες δεκάδες εκατομύρια στη χώρα μου από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο τα οποία δεν νομίζω ότι έχεις αντίρηση ότι πρέπει να πληρωθούν και ξέρετε σαν απόγονος του παπού μου έχω λαβαίνειν. Όταν κάποιος φτωχαίνει δεν καλούνται οι άλλοι να πληρώσουν τα χρέη του και στην προκειμένη περίπτωση εγώ δεν είμαι υπέυθυνος αν οι τράπεζες της χώρας σου δάνειζαν υπέρμετρα την ελληνική Δημοκρατία όπως και εσύ δεν είσαι υπεύθυνος αν εγώ δανειστώ υπέρμετρα και μετά δεν μπορώ να πληρώσω. Ακόμη θέλω να σου πώ ότι η χώρα μου δεν είναι καθόλου υπεύθυνη για τον πόλεμο στη Συρία ή στη Λυβύη για να καλούμαι εγώ να πληρώσω για τους χιλιάδες πρόσφυγες, και από πάνω να δέχομαι και τη δική σου κριτική. Αγαπητέ συμπολίτη σε αυτό το κόσμο δεν μπορεί να είναι τα εμά εμά και τα εσά εμά. Τέλος θέλω να σου πώ ότι τόσο ο παπούς μου όσο και ο Πατέρας μου αλλά και εγώ έζησα και χωρίς ΕΥΡΩ. Ομως θέλω να σου πω ότι αυτά που μου χρωστάς θέλω να μου τα δώσεις ή να τα συμσυφλισεις με αυτά που σου χρωστάω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here