Παραιτήθηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον (BINTEO)

0
8
Britain's Prime Minister David Cameron arrives to pose for a family photo during a European Union leaders summit in Brussels April 23, 2015. European Union leaders who decided last year to halt the rescue of migrants trying to cross the Mediterranean will reverse their decision on Thursday at a summit hastily convened after nearly 2,000 people died at sea. REUTERS/Francois Lenoir

 

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον από την πρωθυπουργία καθώς όπως τόνισε χρειάζεται νέα ηγεσία η χώρα να διαπραγματευθεί την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ.

Κατά το διάγγελμά του μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ, ανακοίνωσε πως θα παραμείνει πρωθυπουργός για τους επόμενους 3 μήνες, ενώ σχολίασε πως θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση στην ΕΕ με νέο πρωθυπουργό.

«Για να δούμε πότε θα ξεκινήσουμε σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 50 την έξοδο της χώρας από την ΕΕ», επεσήμανε. Τον Οκτώβριο είναι η διάσκεψη του κόμματός του οπότε θα αλλάξει η ηγεσία Θέλησε να καθησυχάσει τους πολίτες και τις αγορές τονίζοντας ότι η Τράπεζα της Αγγλίας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here