Παραιτήθηκε ο Φάιμαν

0
5

 

Μετά τη συντριπτική νίκη του ακροδεξιού υποψηφίου στις προεδιρκές εκλογές ο καγκελάριος της Αυστρίας αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του ταυτόχρονα από την καγκελαρία αλλά και ως επικεφαλής του κόμματός του SPO.

Δικαιολογώντας την απόφασή του τόνισε ότι έχασε πλέον την ισχυρή στήριξη που είχε στο εσωτερικό του κόμματος. Το SPO θα συνεδριάσει προκειμένου να χαράξει νέα στρατηγική μετά την ήττα στις προεδρικές εκλογές.

Στη σύντομη δήλωσή του, έπειτα από τη συνάντησή του με μερικούς επικεφαλής του κόμματος στα εννέα αυστριακά κρατίδια, ο απερχόμενος καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών αιτιολόγησε την απόφασή του για παραίτηση με την απώλεια της πλήρους στήριξης προς το πρόσωπό του, που υπήρξε εμφανής τις τελευταίες ημέρες.

«Αυτή η χώρα χρειάζεται έναν καγκελάριο που έχει την πλήρη στήριξη του κόμματος. Η κυβέρνηση χρειάζεται μία νέα αρχή με δύναμη. Οποιος δεν έχει αυτή τη στήριξη, δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το καθήκον«, τόνισε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει πως πρόκειται για το μέλλον της Αυστρίας και είναι ιδιαίτερα ευγνώμων που μπόρεσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here