Παραιτήθηκε ο κεντροαριστερός δήμαρχος της Ρώμης

Παραιτήθηκε ο κεντροαριστερός δήμαρχος της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο, ο οποίος  είχε πάρει μέρος στο ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στις ΗΠΑ χωρίς να έχει προσκληθεί, ενώ για τα έξοδά του φέρεται να χρησιμοποίησε πιστωτική κάρτα του Δήμου.

Ο Μαρίνο – καρδιοχειρουργός διεθνούς φήμης-  είχε εκλεγεί πριν από δυόμισι χρόνια δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης με την υποστήριξη κεντροαριστερής πολυκομματικής συμμαχίας.

Προσπάθησε να συγκρουσθεί με  επιχειρηματικά και οικονομικά συμφέροντα στον κατασκευαστικό κλάδο και σε εκείνο της αποκομιδής απορριμμάτων, κλείνοντας τον μεγαλύτερο χώρο ταφής απορριμμάτων της Ρώμης, στην Μαλαγκρότα.

Παράλληλα, όμως, κατηγορήθηκε για αδυναμίες στην καθημερινή διαχείριση, υπερβολικό συγκεντρωτισμό και προβληματικό διάλογο με τα κόμματα που τον είχαν στηρίξει.

Τις τελευταίες εβδομάδες, διέρρευσε ότι μετέβη στην Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για το ταξίδι του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας χωρίς να έχει προσκληθεί από το Βατικανό, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατόπιν από τον ίδιο τον ποντίφικα.

Προέκυψε ζήτημα με έξοδα συνολικού ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ, τα οποία ο Μαρίνο φέρεται να πλήρωσε με πιστωτική κάρτα του δήμου, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι πρόκειται για θεσμικού χαρακτήρα δαπάνες.

Αν και ο δήμαρχος αποσαφήνισε ότι θα επιστρέψει όλα τα χρήματα, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα επέμεινε ότι η λύση της παραίτησης, πλέον, αποτελούσε μονόδρομο.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*