Παραμένουν σε αστυνομικό κλοιό οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Βελγίου

0
12

 

Η βελγική υπηρεσία πυρηνικής ενέργειας κράτησε τις κάρτες εισόδου κάποιων υπαλλήλων κι επιπλέον απαγόρευσε την πρόσβαση σε άλλα άτομα μέσω ισχυρών ανησυχιών και φόβων ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας είναι πιθανός στόχος των τρομοκρατών.

Την είδηση έφεραν στη δημοσιότητα τα βελγικά ΜΜΕ σύμφωνα με τα οποία οι τρομοκράτες είχαν στόχο τα πυρηνικά εργοστάσια του Βελγίου, αλλά αναγκάστηκαν να δράσουν πιο γρήγορα γιατί είχαν αντιληφθεί ότι έχουν περικυκλωθεί από την αστυνομία μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ.

Η εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Νικόλ Σεερλίνκ, δήλωσε χθες πως «τις τελευταίες ημέρες αρκετοί άνθρωποι δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στις πυρηνικές εγκαταστάσεις, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η απόφαση συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με τις τρομοκρατικές επιθέσεις».

Υπενθυμίζουμε ότι αμέσως μετά τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, η ασφάλεια ενισχύθηκε στους συγκεκριμένους χώρους και οι υπάλληλοι δέχθηκαν εντολή να φύγουν και να παραμείνουν σπίτια τους, εγείροντας φόβους ότι οι τρομοκράτες ενδεχομένως να έχουν στοχοποιήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις με στόχο να κλέψουν υλικό και να δημιουργήσουν ατομικές ή πυρηνικές βόμβες, σύμφωνα με το Associated Press.

Η Σεερλίνκ, σύμφωνα με νεότερες αναφορές, δήλωσε πως η απόφαση να κρατήσουν τις κάρτες και να απαγορεύσουν την είσοδο είναι βασισμένη σε πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών και της αστυνομίας και εξαρτάται και από το ποινικό μητρώο των ατόμων. Αρνήθηκε να αναφέρει σε πόσα άτομα απαγορεύθηκε η είσοδος αλλά διέψευσε τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι κάρτες είχαν αποσυρθεί από την αρχή της εβδομάδας στις εγκαταστάσεις της Τιχάνζ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here