Κάποιοι παραμυθιάζουν το Γιώργο ότι είναι Ομπάμα ή Πούτιν

34
1537

Ας υποθέσουμε ότι όλα πάνε κατ’ ευχήν για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας… Ψηφίζεται, δηλαδή, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας από την ελληνική Βουλή, η πέμπτη δόση εκταμιεύεται και οι Ευρωπαίοι συμφωνούν, τελικά, για το νέο πρόγραμμα δανειοδότησης.

Ας υποθέσουμε, επίσης, ότι επιταχύνεται η χρηματοδότηση των αναπτυξιακών έργων από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ότι τελειώνει και η υπόθεση της εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών στην ελληνική χρηματοδότηση, ότι τέλος πάντων γίνονται όλα όσα στοχεύει ο κ. Παπανδρέου.

Και μετά; Τι θα γίνει μετά; Σ’ αυτό το απλό, αλλά τόσο σημαντικό ερώτημα, δεν απαντά ο πρωθυπουργός. Στις Βρυξέλλες έκανε θριαμβευτικές ανακοινώσεις, αλλά ούτε ο ίδιος  έδειχνε να πιστεύει στον εαυτό του.

Το βασικό πρόβλημα, νομίζω, είναι ότι απώλεσε την εμπιστοσύνη του λαού. Και, δυστυχώς, παρασύρεται από την ολιγομελή ομάδα που τον περιβάλλει και του γεμίζει τα μυαλά ότι είναι ισότιμος (!) του Ομπάμα και του Πούτιν και ότι αξίζει πολύ περισσότερο από τον σημερινό γενικό γραμματέα του ΟΗΕ -με τον οποίο, θα έλεγα, συναγωνίζεται στην ανεπάρκεια αντίληψης των γεγονότων, ώστε να αναζητηθούν και οι κατάλληλες λύσεις.

Η απουσία εμπιστοσύνης οφείλεται στο έργο του, τους τελευταίους 18 μήνες. Είναι έργο ασήμαντο. Κοιτάζοντας πίσω, από τον εκλογικό του θρίαμβο τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το βράδυ της Πέμπτης όταν έκανε την πρώτη θριαμβευτική δήλωση -ακολούθησαν και άλλες στην συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής- εύκολα μπορεί να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι «τα έκανε σαλάτα».

Την Τετάρτη συμμετείχα σε κουβέντα ομάδας ανθρώπων που έχουν σχέση ΜΟΝΟ με την οικονομία. Και έχει σημασία ότι δεν τους απασχολεί η πολιτική και οι πολιτικοί, τους οποίους λοιδωρούν για την ανικανότητά τους να ανταπεξέλθουν στα πιό απλά προβλήματα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ξεκαθαρισμένο στο μυαλό τους ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα δέθηκε στο άρμα του ΔΝΤ, δύσκολα θα ξεμπλέξει. Με εντυπωσίασε, επίσης, το συμπέρασμά τους ότι η Ελλάδα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα, χωρίς να προσφύγει στο ΔΝΤ. Πρόκειται για ισχυρισμό που ακούω συχνά το τελευταίο διάστημα και έχω την αίσθηση ότι τώρα που βγήκε από το κάδρο ο Ντομινίκ Στρος Καν, θα πληροφορηθούμε και άλλες λεπτομέρειες της «συμφωνίας κυρίων» που έκαναν.

Με λίγα λόγια δεν επιβεβαιώνεται ότι ήταν ο προηγούμενος διευθυντής του Ταμείου αυτός που τον έπεισε να καταφύγει στο ΔΝΤ. Φαίνεται ότι έγινε ακριβώς το ανάποδο: ο κ. Παπανδρέου ήταν αυτός που αναζήτησε το «λιμάνι» του Ταμείου εξαναγκάζοντας την Ευρωπαϊκή Ενωση να ακολουθήσει.

Ερώτημα: Είναι πιθανό το «περίφημο πιστόλι» που υποτίθεται ότι κρατούσε ο πρωθυπουργός, να χρησιμοποιήθηκε ως εκβιασμός προς την Ε.Ε. για να αποδεχθεί την συνδρομή του Ταμείου; Είναι…

Εκφράζοντας προσωπική γνώμη, πιστεύω ότι ο κ. Παπανδρέου, που πρότεινε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας στον κ. Σαμαρά και άλλαξε γνώμη μετά το θυμό που προκάλεσε η παραίτησή του στη μητέρα και τον αδελφό του, δεν  έχει καμία δυνατότητα υλοποίησης των μέτρων που συμφώνησε με τους δανειστές. Πέραν της μη ικανότητας του να αντιληφθεί το παγκόσμιο οικονομικό παιγνίδι που αφορά και επηρεάζει άμεσα τη χώρα,  σύντομα θα αντιληφθεί πως για τους δανειστές δεν σημαίνει τίποτα η (πιθανή) υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, διότι δεν εξασφαλίζει την υλοποίησή του. Αυτό που τους ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα είναι η εφαρμογή του Προγράμματος, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική αδικία που προτάθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Και, δυστυχώς, προτάθηκε από …Ελληνες.

34 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κε Ιγνατίου συμφωνώ, εκτός από ένα…
  Μην τα μπερδέυουμε, δεν ξέρω για Ομπάμα, Πούτιν όμως όλα κι όλα, είναι ο Σαμαράς!
  Όπως γράφει το έγκυρο «προεδρική δημοκρατία» «ο Σαμαράς να ξεγελάει τους ολιγάρχες, για να έχει την υποστήριξή τους, όπως ο Πούτιν, αλλά μόλις αναλάβει την πρωθυπουργία, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να διαλύσει το καθεστώς της διαπλοκής και των ΜΜΕ που έχουν στήσει»

  Αν και υπάρχουν και άλλες απόψεις για το ποιός είναι ο Αντώνης…
  http://gerogriniaris.blogspot.com/2011/05/blog-post_16.html

 2. Κύριε Εγνατίου,

  το νόημα του άρθρου σας επικεντρώνεται για μένα στη φράση «για τους δανειστές δεν σημαίνει τίποτα η (πιθανή) υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, διότι δεν εξασφαλίζει την υλοποίησή του». Με άλλα λόγια και πάλι οι άριθμοι δεν βγαίνουν, ενώ παράλληλα μιλάμε για άδικα μέτρα.Ας συνδέσουμε τη φράση σας με το κρίσιμο θέμα.
  Πλέον την ευθύνη για την ψήφιση φέρουν οι βουλευτές (κυρίως του ΠΑΣΟΚ). Με βάση το άρθρο 60 του Συντάγματος οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση. Αυτό νοθεύεται όταν υπάρχει ένα εκβιαστικό δίλημμα και νομίζουν ότι έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στην ομαλότητα και στην μη λήξη της δόσης και άρα την χρεοκοπία.
  Το μόνο που έχουν να σκεφτούν οι βουλευτές είναι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αυτό καθ’ αυτό και το τι συνεπάγονται τα μέτρα που προβλέπει.
  Αν κρίνουν ότι είναι δίκαιο και σωστό ας το ψηφίσουν. Και μαζί θα πάρουμε και την δόση.
  Αν κρίνουν ότι δεν ειναι δίκαιο ας μην το ψηφίσουν. Θα έχουν εκτελέσει το καθήκον τους αποτρέποντας από την κοινωνία ένα άδικο μέτρο. Και μαζί και πάλι θα πάρουμε την 5η δόση καθώς όπως αναφέρατε για τους δανειστές δεν σημαίνει τίποτα η (πιθανή) υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου καθώς και δεν εξασφαλίζει την υλοποίησή του και δεν τους συμφερει ακόμα να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε.

 3. Έλληνας Πούτιν;; Ας δούμε ποιος είανι ο Πούτιν κατ’αρχήν και πόσες ομοιότητες έχει με το Σαμαρά!
  Πρώην κατάσκοπος της KGB άρα εκπαιδευμένος στο να μην χάνει την ψυχραιμία του,με μια σκλήρη στρατιωτική εκπαίδευση πίσω του και στρατηγικές ικανότητες. Αδίστακτος αλλά άνθρωπος που ξέρει να παλεύει καλά, πολύ αθλητικός (άρα και σκληροτράχηλος αγωνιστής στο μετερίζι του) αναμειγνύεται με την πολιτική,έχει επαφές με τη μαφία (δείτε τη σχετική εκπομπή του Κούλογλου)αλλά και εθνικιστής!ΔΕΝ ΗΓΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ!! Αναδεικνύεται δήμαρχος Μόσχας (ξεκίνησε λοιποντην αναοδο από χαμηλα και σταδιακα κι ΟΧΙ απο πολιτικα τζακια)προωθείται από οικονομικά συμφέροντα και γίνεται Πρόεδρος.Η σύγκριση με το Σαμαρα δυστυχώς ξεκινάει από αυτό το σημείο και είναι περα για πέρα λάθος! Το πόσο αδίστακτος έιναι φάνηκε μετά : διέλυσε τα καρτέλ των πετρελαίων εθνικοποιόντας τον ορυκτό πλούτο της Ρωσίας,ξεπλήρωσε σε μετρητά (!) κι όχι σε ομόλογα ή φανταστικά χρήματα το δάνειο που είχε πάρει η Ρωσία του Γιέλτσιν απο τη ΔΕΕ, επενέβη δυναμικά & αποφασιστηκά στη Τσετσενία και τη Γεωργία ΠΑΡΑ τη διεθνή κατακκραυγή, εξαφάνησε τους τρομοκράτες ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ για τις απώλειες ρώσων πολιτών (βλ. τισ επιθέσεις στο θεάτρο της Μόσχας και στο σχολείο της Τσετσενίας). ΑΥΤΟΣ ειναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΟΣ ανθρωπος! που όταν βάλει στόχο ειανι εκαιδεθμένος να τον πετυχει πασει θυσια! το καλό γαι τη Ρωσία ειναι πως πως ο Πούτιν ειναι εθνικισ΄της και υπερασπίζεται με πάθος τα συμέροντα της χώρας του…το κακό με την Ελλάδα είναι πως ΔΕΝ υπάρχει ένας τετοιος έλληνας πολιτικος!!

 4. Κε Ιγνατίου ενώ πρόσφατα είχα κυριολεκτικά αναβαθμίσει εκρηκτικά τον -ήδη υψηλό- σεβασμό και την εκτίμησή μου στο πρόσωπό σας
  (και φυσικά αυτό του κου Ευρυβιάδη) από τον τρόπο με τον οποίο εκφράσατε την ένσταση για τη δράση Γουίκι Λικς
  (ότι δλδ ορμώντας κυριολεκτικά σαν ταύρος εν υαλοπωλείω σε υλικό ποικίλα διαβαθμισμένο χωρίς την παραμικρή τακτική προσέγγιση σε θέματα νομιμότητας και των ορίων της και της διαρκούς διεύρυνσής τους μέσα από διαρκή πίεση των ομάδων ερευνητικής δημοσιογραφίας στην πραγματικότητα, δημιούργησε εξ αντικειμένου φοβερά προσκόμματα στη δράση των ομάδων αυτών που βήμα-βήμα απ τον καιρό του Ντ. Έλσμπεργκ και ίσως και πιο παλιά σημείωναν εξαιρετικές επιτυχίες στην πέραν των εξουσιαστικών καναλιών ενημέρωση του κοινού)
  με ρηχότατες διατυπώσεις σχολής Τράγκα
  -όπως πχ. όταν αναφέρετε στο κείμενό σας
  «…που πρότεινε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας στον κ. Σαμαρά και άλλαξε γνώμη μετά το θυμό που προκάλεσε η παραίτησή του στη μητέρα και τον αδελφό του…»

  Αυτή είναι η (μελαγχολικά ρηχή, επιπέδου πρωϊνο/μεσημεριανάδικων & ιδίως -συγχωρείστε με- ΠΑΡΑπολιτική προσέγγισή σας στο τί στα αλήθεια συνέβη στο εκρηκτικό 48ωρο Τετάρτης-Πέμπτης, όταν δοκιμάστηκε η αντοχή των τοιχωμάτων όλου του πολιτικού συστήματος όσο σπάνιες φορές;
  Λυπάμαι…
  (Και προτιμώ στο όνομα παλιότερης δουλειάς σας,
  *να θεωρήσω το παρόν σχόλιο ως «μηδέποτε γενόμενο» και
  *να περιμένω (σίγουρα) ωριμότερη προσέγγισή σας στο θέμα, υποσημειώνοντας πως με το παρόν κείμενο, αδικείτε και όλες τις -επαρκείς & καθόλου πρόχειρες, πέραν συμφωνιών ή διαφωνιών- προηγούμενες δουλειές σας για το Κυπριακό & τον ΑΓΠ)

 5. Πραγματικά ένα εξαιρετικό άρθρο!
  Μένω σε δύο πράγματα:
  1) ότι τους δανειστές τους ενδιαφέρει η υλοποίηση και όχι η ψήφιση
  2) ότι η ανάκληση παραίτησης έγινε υπό την πίεση μητέρας και αδερφού

  Συγχαρητήρια κ. Ιγνατίου γιατί είναι το πιο ξεκάθαρο άρθρο δημοσιογράφου σχετικά με την ικανότητα ή μη του κ. Παπανδρέου. Μακάρι όλοι οι δημοσιογράφοι να τολμούσαν να εκθέσουν τις απόψεις τους με τον τρόπο που το κάνατε εσείς.

 6. Συγχαρητηρια για τα θαρραλαια σας σχολια. Αυτο που θελω να σας ρωτησω ειναι το εξης: Προκειται μονο για ανικανοτητα, για αστοχια επιλογων «κανοντας σαλατα» η για μια εντεταλμενη πολιτικη, να αποτελεσαι το Δουρειο Ιππο των ΗΠΑ στην Ευρωπη; Το ερωτημα που θεττετε λιγο πριν το τελος του κειμενου μονο ετσι μπορω να το ερμηνευσω. Μια εντεταλμενη πολιτικη του Παπανδρεου και του συναφιου του…. Με οτι αυτο συνεπαγεται αν, ω μη γεννητο, ο λαος παρει και παλι την εξουσια στα χερια του…

 7. ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΩ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΑΙΡΩ

 8. Κυριε Ιγνατιου συμφωνω οτι ο Παπανδρεου δεν ανταποκριθηκε στις προσδοκιες των ελληνων. Δεν εχω αποψη για το αν μπορουσε η Ελλαδα να αποφυγει την χρεοκοπια χωρις την βοηθεια του ΔΝΤ και ΕΕ και για αυτο δεν μπορω να τον κατηγορησω για αυτη την επιλογη (πρεπει να θυμηθουμε και τις ευθυνες προηγουμενων κυβερνησεων και ιδιαιτερα του Καραμανλη). Επισης οσο αντιλαικα και αντικοινωνικα ειναι τα μετρα που παιρνει για την οικονομια δεν εχω ακουσει (πλην ελαχιστους) καποιον να εχει προτασεις για το πως θα φυγουμε απο την κριση. Για αυτο ομως μου μπορω να τον κατηγορησω και εχει 1000% ευθηνη ειναι οτι η κατασταση στη χωρα μας παραμενει ιδια. Ιδια ειναι η κατασταση στην παιδεια, ιδια ειναι η κατασταση στην υγεια, ιδια ειναι η κατασταση στην αστυνομια και σε πολλους αλλους τομεις που περιμενε κανενας οτι θα επιφερει τις πολυποθητες αλλαγες. Για ολα αυτα ομως που τον κατηγορω εχω να προτεινω τι πρεπει να αλλαξει κατα την γνωμη μου. Για ολα τα αλλα απλα δυσανασχετω…

 9. Mακάρι να τα πείτε αυτά κύριε Ιγνατίου και στο κανάλι που εργάζεστε σε μιά από τις εκπομπές που σας φιλοξενούν,για να τα ακούσει περισσότερος κόσμος.

 10. Καλά ο ΓΑΠ τα χει κάνει σαλάτα, γνωστό είναι αυτό και δε νομίζω να περίμενε μεταξυ μας κανεις και κάτι παραπάνω, αλλά να είμαστε σοβαροί ο Σαμαρας είναι η λύση? Ελεος, σοβαρευτείτε…. Αυτοί ειναι πολιτικοι της δεκάρας, να μην πω του δίφραγκου. ΆλλΑ λενε οταν γίνουν κυβερνηση και άλλα μετα, το ιδιο εκανε και ο ΓΑΠ. Ποιος θα πιστευε οτι ο τοσο φανατικος πολεμιος των νεοφιλελεύθερων πολιτκών πριν τον Οκρωβρη του 2009, οτι θα μας εσερνε στο ΔΝΤ ρίχνωντας τη χωρα σε τέτοιο κόλαφο ύφεσης με μηδενικες προόπτικες ανάκαμψης. Η Μέρκελ εντωμεταξυ το λεει ξεκάθαρα πια, κερδίζουμε χρονο για να δούμε τι θα γίνει με τις τραπεζες μας που εχουν μεγάλο μέρος του ελληνικου χρεους. Πειράματα κάνουν και ποιος νοιάζεται πραγματικα για την ελληνική οικονομία? Α, ξεχασα ο Αντωνης ο Σαμαρας, θα βαλει το Σταικούρα και το Λαζαρίδη στην κυβέρνηση και θα τρομάξουν ολοι?
  Μονο μια κυβερνηση «τεχνοκρατών»-κοινης αποδοχής και μακρας πνοης θα μπορουσε να διαχεισιστει την ολη κατασταση με καποιον αποτελεσματικο τρόπο. Δε θα αρκουσε μόνο αυτό βέβαια, αν δεν υπηρχε και η κατάλληλη σύναιση απο τους ευρωπαίους εταίρους μας στο να καταλάβουν οτι το προβλημα του χρεους μας είναι και δομικο του ευρω και χρίζει αλλης αντιμετώπισης απο αυτης των υπερογκών «θαλασσο-δανειων».
  Οι υπαρχοντες πολιτικοι ειναι ολοι για καρπαζιές, ενας προς εναν.

 11. Κύριε Ιγνατίου,
  το τηλεφωνήμα που ματαίωσε την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας
  δεν έγινε από την μητέρα του πρωθυπουργού.
  Αυτά είναι κουτσομπολιά της κακιάς ώρας.

  Γυναίκα το έκανε το τηλεφώνημα.
  Όμως η κλήση ήταν από το εξωτερικό.

 12. Πού ήταν όλοι οι άνθρωποι του οικονομικού κόσμου που αναφέρετε όταν ο τζεφρυ πρότεινε, σε αρκετούς απο αυτούς, να αναλάβουν το υπουργείο οικονομικών κατα των τελευταιο ανασχηματισμό;

 13. – Πολλοί Έλληνες υποτίμησαν τον Γιώργο Παπανδρέου, ακόμη και λόγω της φυσιογνωμίας του : η «γλυκιά» και λίγο «αθώα» και «καλοσυνάτη» , ακόμα και λίγο «αφελής» φυσιογνωμία του, και φυσικά τα απίστευτα ψέμματα αποτέλεσαν γι’αυτόν πολύ αποτελεσματικά όπλα.Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ προς τον Παπανδρέου είναι ΟΠΛΟ γί’αυτόν.
  – Από κει και πέρα, ο πρωθυπουργός, λόγω της παιδείας του και της προσωπικής του κοσμοπολίτικης νοοτροπίας, απλά δεν πιστεύει στο έθνος-κράτος ούτε στην εθνική κυριαρχία.Η πολιτική που εφαρμόζει και οι απόψεις που εκφράζει περί «παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης» το αποδεικνύουν.
  – Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι η προτεραιότητα του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου δεν είναι να σωθεί η ελληνική οικονομία αλλά να μην χάσουν τα λεφτά τους οι δανειστές μας, ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ για την ελληνική κοινωνία.
  – Ολα θα κριθούν από τη μαζικότητα και την αντοχή των Αγανακτισμένων.

 14. Πραγματικά έχουν μπερδέψει .. την Αμερική με την Ελλάδα 🙂

  Πέραν του οτι θα συμφωνήσω κ. Ιγνατίου σε ότι αναφέρετε, είναι κρίμα η Ελλάδα να ζεί μέρες Φρειδερίκης- Κωνσταντινου. Μόνο που στη περίπτωση της τ. Βασιλικής Οικογένειας, δεν υπήρξαν καν τέτοιες σπατάλες, ενώ η Υπογραφή της Κυβέρνησης Παπανδρέου σε ενα -λογιστικά έστω- μη εφαρμόσιμο πρόγραμμα δείχνει τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν.

  – Καληνύχτα Ελλάδα …

 15. Κύριε Ιγνατίου τώρα σας αναγνωρίζω ως Έλληνα. Λαϊκίζεται σαν τον Αυτιά και κοκορεύεστε σαν τον Παπαδάκη! Ρηχά και γραφικά επιχειρήματα όπως ταιριάζουν σε έναν ακόμα εξυπνάκια Έλληνα!
  Σωτήρες μου …

 16. παιδια μηνκοροιδευομαστε και μεταξυ μας και σαφως και η ελλαδα μπορουσε να σωθει και χωρις το ΔΝΤ απλα προσφυγανε σε αυτο οι ξεφτιλες που μας κυβερνουν γιατι ετσι επρεπε μονο ετσι θα καταφερουν να πουλησουν τη χωρα γιατι αυτο θελουν.εξαλλου το ΔΝΤ δεν νομιζω να εχει σωσει ουσιαστικα καμια χωρα αντιθετως αφου τελιωσει το εργο του φευγει και αφηνει πισω του συντριμια και οχι μια καλυτερη χωρα ετοιμη να ξαναμπει στην αναπτυξη.

 17. O ανθρωπος που εκανε τον παραλληλισμό Παπανδρέου με Ομπάμα είναι ο Mr. William J. Antholis Managing director of Brooking Institute.
  O Ιγνατίου το ξέρει αλλά το αποκρύπτει μιλώντας για άτομα της ολιγομελούς ομάδας που περιβάλλουν τον Παπανδρέου .
  Γιατί?

 18. Κύριε Ιγνατίου
  Το βασικό γνώρισμα των ημερών είναι σύγχιση που διακατέχει το σύνολο σχεδόν των ευρωπαϊκών, και όχι μόνον, πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας. Καλό θα ήταν λοιπόν να εξετάζουμε τις εντός των τειχών ακολουθούμενες πολιτικές σε συνάρτηση με τις αντίστοιχες των υπολοίπων ηγεσιών της Ευρώπης και της Αμερικής.
  Δεν δικαιολογώ τον ΓΑΠ για τα όσα έχουν συμβεί στην χώρα κατά την διακύβέρνησή του. Αυτό που με διαολίζει όμως, είναι οτι δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας «πολιτικός παράγων» που να έχει διατυπώσει μια ρεαλιστική, εφικτή και, προ πάντων, υλοποιήσιμη πρόταση επί του πρακτέου. Το ίδιο ισχύει και για τους «οικονομικούς παράγοντες» που αναφέρετε.
  Εξετάζοντας το πρόβλημα από καθαρά οικονομική άποψη, μπορεί οι συνομιλητές σας της Τετάρτης να έχουν δίκιο. Αν συνυπολογίσουμε όμως την κατάσταση της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα, το εργαλείο δηλαδή που θα κληθεί να υλοποιήσει οποιοδήποτε μεσοπρόθεσμο οικονομικό σχεδιασμό, αυτό είναι πρακτικά αδύνατο.
  Καλό θα ήταν λοιπόν, εφόσον δεν μπορείτε να προτείνετε ενάν αποτελεσματικοτερο τρόπο διακυβέρνησης, να μην χλευάζετε τον μόνο υπάρχοντα, γιατί όχι μόνον δεν προσφέρετε κάποια υπηρεσία στην χώρα, αλλά αντίθετα ενισχύετε όλους εκείνους που για οποιονδήποτε λόγο επιθυμούν την διάλυσή της.
  Και κάτι τελευταίο, είσασταν εκεί όταν πήρε τηλέφωνο τον ΓΑΠ η μητέρα του και του είπε να μην παραιτηθεί;

 19. Κρίμα, κύριε Ιγνατίου. Λέτε ότι μπήκαμε με το ζόρι στο ΔΝΤ, ενώ αυτό συμμετέχει κατά 30%. Στη συνέχεια «θυμηθήκατε» ότι υπάρχει και κάποιος ευρωπαικός μηχανισμός στήριξης, αυτός που δίνει 70 δισ. Επίσης, μόνος σας λέτε ότι αυτός έγινε λόγω απειλής της συμμετοχής του ΔΝΤ. Το μεταφράζετε όμως ότι δημιουργήθηκε ο ευρωπαικός μηχανισμός στήριξης για να μπει μέσα το ΔΝΤ!

  Επίσης, είναι δυνατό να πιστεύετε ότι ο Παπανδρέου δέχτηκε να τελειώσει ο ίδιος πολιτικά και βάζοντας το κόμμα του σε κίνδυνο διάλυσης και μετά τα πήρε πίσω γιατί έτσι του είπε … η μαμά του;
  Πολύ κρίμα, κύριε Ιγνατίου, πολύ κρίμα…

 20. Διαβαζοντας τετοια αρθρα και εχοντας εμπιστοσυνη,βεβαια,στην αποψη του αρθρογραφου,φοβαμαι ακομα περισσοτερο για το μελλον.

 21. Μαζι σου Αντρεα για μια Ελλαδα νεα….Οπως στρωσατε θα κοιμηθειτε Ελληνες.Οποιος καταλαβε,καταλαβε.Χωριο που φαινεται κολαουζο δεν θελει.

 22. Και ύστερα λένε ότι η Ελλάδα δεν τρώει τα παιδιά της.Δεν γνωρίζω το παρελθον σας κ.Ιγνάτιου άλλα για ένα είμαι σίγουρος…ότι αν δουλεύατε στην Ελλάδα σίγουρα δεν θα ήσασταν δημοσιογράφος!Εδώ δεν λεμε τέτοια πράγματα..τα κουκουλώνουμε γιατί μπορεί να επηρεάσουν το ιστό της γραμμης που έχουμε πάρει και μας δίνει χρήμα και δόξα(τώρα τελευταία οχι πολύ ομως).Μόνο όμως μια ερώτηση έχω να κάνω…γιατί δουλεύετε στο MEGA?Και διάολε(καλοπροαίρετα)για πιο λόγο πρέπει να συνδιαλλεγεστε με ανθρώπους που σίγουρα αγαπάνε την πατρίδα τους πολυ λιγότερο απο εσάς που είστε μακριά της!Ακούστε και εμάς που τους ζούμε καθημερινά…και δυστυχώς δεν ειναι μόνοι τους και πιστεύω ότι είναι τραγικό ότι όλο και περισσοτεροι Έλληνες αποζητάνε την αλήθεια μέσω του διαδικτύου απο ξένους δημοσιογράφους!Μιλάω πιστεύω σε μια εξαίρεση και σε μια τέτοια θέλω να συνεχισω να μιλάω!

 23. Κυριε Ιγνατιου,

  Ακομα περιμενουμε να ακουσουμε ποια ηταν η εναλλακτικη της τρόικας,ουτε σημερα το ακουσαμε.

  Λιγοι ειναι αυτοι που θα υποστηριξουν το «έργο» του πρωθυπουργου και σιγουρα δεν ανηκω σε αυτους,αλλα δεν ειναι δυνατον να μιλαμε για «τα πιο απλά προβλήματα»,ζουμε εποχές πρωτογνωρες.

  Προς τους φιλους σχολιαστες του κειμενου: Δυστυχως αυτο ακουγεται πολύ,ο George αντιμετωπισε την οργή της μανας του οταν ζητησε το αναγκαιο και προφανες από τον Σαμαρα,απο την αλλη ο Σαμαρας δεν φανηκε να εχει σκοπο να αναλάβει μερος της ευθυνης αφου μπορει να χαζευει τον George στην TV να παιρνει σωρεία αντιλαϊκων μετρων οσο αυτος τρωει αραχτος ποπ-κορν.

 24. για πολλοστη φορα υποβάλλω τα σεβη μου και την εκτιμηση μου σε ενα γνησιο ελληνα, σε μια καθαρια δυνατη πατριωτικη φωνη… παντα με ευστοχα, σαφη σχολια και σιγουρα καλη ενημερωση και σοβαρο σχολιασμο… αγαπητε κυριε Ιγνατιου να εισαι πιο επιθετικος και σκληρος με τα «ελληνικα», προδοτικα, ανικανα λαμογια, φερεφωνα ξενων και ιδιοτελων συμφεροντων…το γνησιο και αλανθαστο λαϊκο αισθημα τους μυριστηκε… δυστυχως ομως ο ΛΑΟΣ εχει δεθει χειροποδαρα και η Ελλαδα οδηγειται στο εκτελεστικο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here