Παράνομες οι αμοιβές των συμβούλων του Βαρουφάκη

0
7

Με σειρά αποφάσεων που δίνουν αποζημιώσεις για εισιτήρια, διανυκτερεύσεις και ημερήσιες αποζημιώσεις σε «συμβούλους του, όπως ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ, που αξιώνει αμοιβή 125.000 ευρώ τον μήνα, εξέδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης όσο καιρό ήταν υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», ο πρώην υπουργός ενέκρινε μόνο για τον Κορεάτη 24 διανυκτερεύσεις σε 9 ταξίδια, όλα εντός τεσσάρων μηνών, ένα εκ των οποίων ήταν από το Λονδίνο μέσω Βρυξελλών για Γενεύη, στην οποία έχει έδρα η εταιρεία όπου εργάζεται ως σύμβουλος.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν στην εφημερίδα ότι τα χρήματα αυτά που δόθηκαν για διανυκτερεύσεις, εισητήρια και ημερήσιες αποζημιώσεις μπορούν να θεωρηθούν ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα» και να επιστραφούν εντόκως με επιτόκιο 6%.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τη «Διαύγεια», έχουν εκδοθεί συνολικά περισσότερες από 21 αποφάσεις που δίνουν αθροιστικά αποζημιώσεις για 120 ημέρες απασχόλησης, 69 διανυκτερεύσεις και αρκετα εισητήρια σε έξι συμβούλους του κ. Βαρουφάκη, εκ των οποίων οι πέντε αλλοδαποί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here