Παραπέμπεται σε δίκη ο Γιώργος Καρατζαφέρης

0
13

Παραπέμπεται σε δίκη ο Γιώργος Καρατζαφέρης για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες της τριετίας 2010-2012 και για κατοχή off shore εταιρειών.

Το Συμβούλιο Εφετών του άσκησε δίωξη για δυο πλημελήματα και όχι κακουργήματα, όπως ήταν η αρχική κατηγορία.

Πρόκειται για το ένα σκέλος των ανοιχτών λογαριασμών του με τη Δικαιοσύνη. Το άλλο  αφορά στην υπόθεση που διερευνά ο ανακριτής Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής – στο στόχαστρο είναι ποσό 1,65 εκατ,  που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη προέρχονται από δωροδοκία προκειμένου η γαλλική εταιρεία Eurocopter να αναλάβει την προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma.

Ειδικότερα, από έρευνα που είχαν διενεργήσει οι εισαγγελείς Διαφθοράς είχε προέκυψε πως η off-shore Catalina International, έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους, τα οποία φέρονται να προέρχονται από άτομο που αποτέλεσε το μεσάζοντα για το κλείσιμο συμφωνίας για αγορά ελικοπτέρων Super Puma το Δεκέμβριο του 2000. Η εν λόγω εταιρεία ανήκει στο Γ. Καρατζαφέρη.

.Για την υπόθεση αυτή, δυο από τους μεσάζοντες για την προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma αλλά και του πυραυλικού συστήματος Exocet, στις απολογίες στον κ. Μαλλή τον περασμένο Ιανουάριο είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της δωροδοκίας, που αφορά στη διακίνηση συνολικού ποσού 5,5 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα -σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη -διακινήθηκαν προς τρίτα πρόσωπα, προκειμένου η γαλλική εταιρεία Eurocopter να αναλάβει την προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma. Από την έρευνα που διενήργησαν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος και Πόπη Παπανδρέου, προέκυψε πως ποσό ύψους 1,65 εκατ. ευρω έφτασε από την εταιρία ιδιοκτησίας τους Malwern, στην Catalina, εταιρεία του Γ. Καρατζαφέρη.

Αμέσως μετά τις απολογίες τους, οι δυο μεσάζοντες είχαν αφεθεί ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά στην προμήθεια των Super Puma υποστήριξαν στον ανακριτή ότι δεν γνώριζαν τίποτα για την εμπλοκή του Γ. Καρατζαφέρη στην υπόθεση μέχρι το όνομά του να αναφερθεί στον Τύπο.

Η ανακριτική έρευνα συνεχίζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here