Παραπέμπονται 110 άτομα για το παραδικαστικό κύκλωμα των πλειστηριασμών

0
3

 

Με πρόταση της η αντεισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτα Φάκου, ζητεί την παραπομπή 110 εμπλεκομένων σε υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Έπειτα από δεκαετή έρευνα, η εισαγγελική λειτουργός ζητεί από το Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή 110 κατηγορουμένων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης, που μέσω ψευδών στοιχείων, τεχνασμάτων, εικονικών εταιρειών κ.ά., ιδιοποιήθηκαν διάφορα ακίνητα, ενώ εξαπάτησαν αρκετούς πολίτες λαμβάνοντας χρηματικά ποσά, υποσχόμενοι αίσια έκβαση σε δικαστικές υποθέσεις, λόγω «διασυνδέσεων τους στην Δικαιοσύνη».

Μεταξύ των προσώπων είναι πολιτικός μηχανικός αλλά και γνωστός από την εμπλοκή του σε αντίστοιχη υπόθεση κληρικός, δικηγόροι, ένας πρώην δικαστής, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι με γνωστή συνδικαλιστική δράση, ένας συμβολαιογράφος κ.ά.

Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενος και επικοινωνιολόγος, ο οποίος, όπως δέχεται με την πρότασή της η κ. Φάκου, λόγω στενών σχέσεών του με την Εκκλησία, φέρεται να εξαπάτησε ιερέα, μαζί με τον συγκατηγορούμενό του κληρικό, από τον οποίο έλαβαν ποσό 70 χιλιάδων ευρώ για «να τον αθωώσουν» σε ποινική υπόθεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα ή εγκαταλελειμμένα, τα οποία μέσω πλαστών στοιχείων τα καταλάμβαναν, εμφανίζοντάς τα ως ιδιοκτησίες εικονικών εταιριών που ίδρυαν στο όνομα μελών της οργάνωσης.

Στη δικογραφία καταγράφονται περιπτώσεις, που τέτοιου είδους ακίνητα τέθηκαν παρανόμως σε διαδικασίες πλειστηριασμών. Η οργάνωση φαίνεται να λάμβανε για κάθε «εξυπηρέτηση» σε δικαστικές υποθέσεις ποσό 25 χιλιάδων ευρώ «ανά φάκελο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here