Παρασκευόπουλος: Πώς οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ έγιναν γραμματείς στα δικαστήρια

0
5

Νόμιμη ήταν η τοποθέτηση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών σε θέσεις γραμματείας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι η τοποθέτηση αυτή έγινε κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας για την κινητικότητα που ισχύει από το 2013.

«Η διαδικασία έγινε νόμιμα, το ΑΣΕΠ προσωρινά ενέκρινε τον κατάλογο. Όλα έγιναν νόμιμα. Η απορία έχει ένα κοινωνικό υπόβαθρο. Η καθαρίστρια, πως είναι δυνατόν να έχει πτυχίο», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega ο κ. Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε πως η κινητικότητα προέβλεπε τη μετακίνηση υπαλλήλων όταν υπάρχει επάρκεια σε άλλα υπουργεία.

«Δεν μπορώ να σας πω ότι γνωρίζω ότι υπάρχει επάρκεια, αλλά εμπιστεύομαι τις διαδικασίες που αξιολόγησαν τις ανάγκες και τα προσόντα των εργαζομένων. Εμείς χρειαζόμαστε γραμματείες και απευθυνθήκαμε στα υπουργεία», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ο ρόλος της καθαρίστριας δεν είναι μια ταυτότητα η οποία προσδιορίζει τον άνθρωπο απολύτως. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πτυχία πανεπιστημιακά. Υπήρξαν συμβούλια τα οποία αξιολόγησαν και τον χρόνο παραμονής σε μία υπηρεσία και τα προσόντα τους και έκριναν ότι αυτή η μετακίνηση μπορεί να γίνει», είπε ακόμα ο κ. Παρασκευόπουλος και τόνισε πως όλες οι υπάλληλοι που μετακινήθηκαν είχαν πτυχίο…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here