Παρασκευόπουλος: Δεν έχουμε πολιτικούς κρατούμενους

0
5

«Δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι στην Ελλάδα» σημείωσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος κατά την παρουσία του στην συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής για το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, λέγοντας παράλληλα, ότι σύμφωνα με την επιστημονική του άποψη, η έννοια του πολιτικού κρατούμενου είναι χρήσιμη προκειμένου να «περιγράψει ελαφρά εγκλήματα με πολιτικο-οικονομικό σκεπτικό». Δήλωση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις και ποικίλες συζητήσεις. Όπως επίσης είπε ο υπουργός «υπάρχουν μόνο κρατούμενοι. Ένα πρόβλημά μας είναι, όμως, ότι ασχολούμαστε με ορισμένους «επώνυμους» κρατούμενους, ενώ θα έπρεπε να ασχολούμαστε με όλους το ίδιο».

Το ζήτημα ανέκυψε ύστερα από την ερώτηση που δέχτηκε ο υπουργός από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θόδωρο Παπαθεοδώρου αν συμφωνεί με δήλωση του Πάνου Λάμπρου σχετικά με την υπάρξη πολιτκών κρατούμενων. «Δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι. Δεν το προβλέπει η νομοθεσία μας ούτε υπάρχει κανείς να έχει οδηγηθεί στην φυλακή με αυτά τα χαρακτηριστικά», ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

Και συνέχισε λέγοντας πως «η έννοια του πολιτκού κρατούμενου είναι χρήσιμη. Αφορά ελαφρά εγκλήματα με πολιτικο-οικονομικό σκεπτικό. Τέτοιες πράξεις που γίνονται στην προσπάθεια προάσπισης μεγάλου κοινωνικού συμφέροντος με παράλληλη προσπάθεια να μην θιγούν συμφέροντα άλλων». Εξήγησε μάλιστα ο Νίκος Παρασκευόπουλος ότι «αυτές οι πράξεις θα άξιζε να χαρακτηριστούν πολιτικά εγκλήματα. Για παράδειγμα πράξεις που γίνονται σε διαδηλώσεις, όχι όμως αυτές που φτάνουν να πετούν βόμβες», κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here