Παρασκευόπουλος: Διαφωνώ με Κυρίτση-Με την ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ συμφωνείς με βασικές επιλογές

0
6

 

Διαχωρίζει τη θέση του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος για τη δήλωσή του κ. Κυρίτση ότι «δουλειά του κράτους είναι η νομιμότητα και δουλειά των κινημάτων η υπεράσπιση των δικαιωμάτων».

Όπως ανέφερε με νόημα ο κ. Παρασκευόπουλος, «με την ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιος συμφωνεί με τις βασικές επιλογές και αξίες ενός κόμματος. Μια απόκλιση μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν μας απομακρύνει από τις βασικές άξιες», προσθέτοντας ότι «οφείλουμε να παρέχουμε ασφάλεια στο έπακρο, και σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων επίσης στο έπακρο».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ περί διώξεων «φρονηματικού χαρακτήρα» των Σακκά και Σεϊσίδη, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι οι αντιεξουσιαστές αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. «Φρονηματικού χαρακτήρα σημαίνει ότι δεν έχουν κάνει καμία πράξη, ως υπουργός δεν μπορώ να σπεύσω να πω ότι έκαναν ή δεν έκαναν κάτι γιατί θα προκαταλάβω την απόφαση της Δικαιοσύνης» εξήγησε ο υπουργός.

«Η Δικαιοσύνη δεν ασχολείται με απόψεις, αλλά με πράξεις… Διαφωνώ με τη δήλωση του κ. Κυρίτση ότι δουλειά του κρατους είναι η νομιμότητα και δουλειά των κινημάτων η υπεράσπιση, δουλειά του κράτους είναι και η νομιμότητα και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και η οριοθέτηση της βίας».
«Συμφωνώ όταν λέει ότι δεν κάνει δηλώσεις αποδοκιμασίας» συμπλήρωσε.

Ο κ. Παρασκευόπουλος κάλυψε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη για τις καταγγελίες του για παραδικαστικά κυκλώματα λέγοντας ότι την γενική διατύπωση θέσεων την θεωρεί άσκηση ελευθερίας. «Προτιμώ να αναφέρεται γενικόλογα, παρά σε συγκεκριμένα πρόσωπα, είναι άσκηση ελευθερίας, αν μιλά συγκεκριμένα θα πρέπει να παρουσιάσει στοιχεία» ανέφερε μάλιστα.

Σε ό,τι αφορά την κριτική που ασκείται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, και από δικαστικούς λειτουργούς, για καθυστερήσεις στη δίκη της ΧΑ, απάντησε ότι «η κριτική ευπρόσδεκτη, αλλά πρέπει να είναι τεκμηριωμένη. Η δίκη ασφαλώς θα ήθελα να προχωρήσει ταχύτερα. Χρόνος, τόπος είναι θέμα της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, και όχι το υπουργού Δικαιοσύνης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here