Παρασκευόπουλος: Μυθεύματα τα περί διαπραγμάτευσης με εγκληματίες

0
3

 

 Μυθεύματα χαρακτηρίζει τα περί διαπραγμάτευσης του υπουργείου Δικαιοσύνης με εγκληματίες, τρομοκράτες ο υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος ενώ τονίζει ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης, θα συνεχίσει να είναι ανοικτό στο διάλογο για την προάσπιση και την προαγωγή της Δικαιοσύνης και όσοι επιμείνουν στη σπίλωση θα επιβεβαιώσουν απλώς την ταυτότητα του συκοφάντη».

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει, κατ’ αρχάς, ότι «όταν η αλήθεια θυσιάζεται διαρκώς στο βωμό της εντυπωσιοθηρίας και των σκοπιμοτήτων, τότε για όσους τάχθηκαν να υπηρετούν τη Δικαιοσύνη οι δρόμοι είναι δύο: είτε να δαπανούν τον χρόνο τους για να ανασκευάζουν τις αλλεπάλληλες συκοφαντίες, αφαιρώντας αντίστοιχο χρόνο από βασικά έργα τους, είτε να απαντούν σποραδικά, αλλά με παρρησία και σαφήνεια».

Επίσης, επαναλαμβάνει ότι το υπουργείο, του οποίου προΐσταται, «πρότεινε νομοθετήματα με κοινωνικούς στόχους».

Και τονίζει ο κ. Παρασκευόπουλος:
«Όσο για τα μυθεύματα περί «διαπραγμάτευσης με εγκληματίες, τρομοκράτες κ.λπ.», θυμίζω το ευνόητο στον καθένα: άλλο να συζητά κανείς για να διασφαλίσει και να ενισχύσει τη νομιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, και άλλο να συζητά για να μεθοδεύσει παρανομίες. Όποιος ισοπεδώνει τη διαφορά, παραγνωρίζει τόσο την αξία της δικαιοσύνης όσο και το αρνητικό βάρος της παρανομίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here