Παράσταση διαμαρτυρίας κατά του κέντρου προσφύγων στη Σίνδο – Προτείνουν Λιτόχωρο

0
7

 

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν από τις 11 το πρωί της Κυριακής για περίπου δυόμιση ώρες περισσότερα από 600 άτομα στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στη Σίνδο όπου διεξάγονται εργασίες για να ολοκληρωθεί το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων, σύμφωνα με την Αστυνομία. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης και κάτοικοι της περιοχής.

Κατηγορηματικός ήταν ο δήμαρχος Δέλτα για το θέμα του κέντρου τονίζοντας: “δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε να γίνει εδώ το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων. Ο κόσμος έδωσε το μήνυμα”.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ.Φωτόπουλος στη Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι εργασίες στο στρατόπεδο σταμάτησαν μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι, προκειμένου να γίνει συνάντηση των δημάρχων και αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα.

Αναφερόμενος στην ένταση που προκλήθηκε λίγο νωρίτερα ο κ. Φωτόπουλος είπε ότι σε γενικές γραμμές επικράτησε ψυχραιμία αλλά λόγω του κόσμου έπεσε ένα μικρό κομμάτι από το φράχτη, που είναι φτιαγμένος από συρματόπλεγμα.

“Εμείς δεν θέλουμε μια ακόμη αποθηκή ψυχών, ένα στρατόπεδο ανοιχτού τύπου που δεν διασφαλίζει ούτε την υγιεινή αλλά ούτε και την ασφάλεια των προσφύγων”, δήλωσε ο δήμαρχος Δέλτα και πρόσθεσε: “επιπλέον, το κέντρο αυτό θα υποβαθμίσει κι άλλο μια περιοχή με πολλά προβλήματα και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες”.

Ο κ. Φωτόπουλος πρότεινε,επίσης,να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο λιμάνι Λιτοχώρου, όπου τα πλοία μπορούν να μεταφέρουν του πρόσφυγες κατευθείαν από τα νησιά, να παραμένουν στο Λιτόχωρο μέχρι 72 ώρες όπως προβλέπεται και στη συνέχεια να μεταφέρονται στα σύνορα στην Ειδομένη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here