Παράταση αγωνίας στο Mega -Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών του

0
3

Παρατείνεται η αγωνία των εργαζομένων στο Μega, καθώς οι τρεις βασικοί μέτοχοί του δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν στο θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, την οποία ωστόσο έχουν αποφασίσει από τον περσινό Μάιο. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που ζήτησε από το Χρηματιστήριο να αναστείλει τη διαπραγμάτευση των μετοχών της.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ιδιοκτήτριας εταιρείας «Τηλέτυπος» διατυπώθηκαν διαφορετικές απόψεις, για μια φορά ακόμη, ενόψει και του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ακριβώς αυτό που μπλοκάρει και τις εξελίξεις, διότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι εκτός από τα χρήματα που πρέπει να βάλουν τώρα στο κανάλι, θα πρέπει στη συνέχεια να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσουν την άδεια (που κατέχουν έως σήμερα) μέσω της δημοπρασίας.

Η μόνη απόφαση που ελήφθη είναι να ξανασυζητήσουν το όλο ζήτημα σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 11 Μαρτίου. Τότε θα πρέπει να καταλήξουν και στον εάν θα μπουν νέοι επιχειρηματίες και με τι ποσοστό. Η συζήτηση αφορά, ουσιαστικά, στον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (των Αττικών Εκδόσεων), που θα μπορούσε να αναλάβει και το μάνατζμεντ του σταθμού, όπως και στον Κώστα Μάρη -συνεργάτη του Φώτη Μπόμπολα σε στοιχηματική εταιρεία.

Η αναβλητικότητα των μετόχων του καναλιού οδήγησε το Χρηματιστήριο στην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών του έως ότου η εταιρεία παράσχει ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό για:

— τα αποτελέσματα της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου

— τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί ή προτίθεται να προβεί η εταιρεία, δοθέντος ότι την 29.2.2016 έχει λήξει η περίοδος χάριτος (waiver) που είχε τεθεί από τις πιστώτριες τράπεζες

 

Η ανακοίνωση της Τηλέτυπος:

“Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο στην προγραμματισμένη συνεδρίασή του της 07.03.2016 με θέμα την  πιστοποίηση καταβολής ποσού της από 26.05.2015 αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσόν έως 15.118.950 ευρώ, ανέβαλε την συζήτηση του θέματος για επόμενη συνεδρίασή του έως την 11.3.2016.” 

Μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο ανέστειλε από σήμερα 8 Μαρτίου 2016 τη διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ».

  • τυχόν άλλες πληροφορίες οι οποίες είναι απαραίτητες για την ορθή πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here