Παρέμβαση εισαγγελέα για εκπόρνευση ανηλίκων στο Ελληνικό και πορνεία στην Ειδομένη

0
46

 

Παρέμβαση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου μετά τις καταγγελίες για πορνεία σε χώρους που φιλοξενούνται πρόσφυγες.

Η κ. Δημητρίου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς, δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, τα οποία αναφέρονται αφενός σε καταγγελίες του δημάρχου Αλίμου Αττικής, Ανδρέα Κονδύλη ότι τις νύχτες στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ορισμένοι φιλοξενούμενοι εκδίδουν ανήλικα παιδιά, και αφετέρου δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται σε εγκληματικές ομάδες στον καταυλισμό της Ειδομένης, οι οποίες εκδίδουν βιαίως ανήλικες.

Η κ. Δημητρίου, η οποία είναι η αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επί των ανηλίκων, ζήτησε από τις δύο εισαγγελικές αρχές να πράξουν κατά την κρίση τους τα δέοντα, δηλαδή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κονδύλης έχει καταγγείλει ότι τις νύχτες στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ορισμένοι φιλοξενούμενοι εκδίδουν ανήλικα παιδιά, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε πάρα πολλές πληροφορίες και καταγγελίες, ότι σε ένα συγκεκριμένο σημείο, εκεί στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, πάνω από την Ποσειδώνος, σε έναν παράδρομο εκεί που τερματίζουν τα λεωφορεία, έχουμε ανήλικη πορνεία από τους ίδιους τους φιλοξενούμενους».

Επίσης, άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ομάδες δρουν στην περιοχή της Ειδομένης, μέσα και έξω από τον καταυλισμό, αναπτύσσοντας εμπόριο «λευκής σαρκός» στο οποίο συμμετέχουν και ανήλικα κορίτσια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here