Παρέμβαση ΕΣΗΕΑ για τη στοχοποίηση δημοσιογράφων λόγω Αίγινας

0
11

 

Θέση πήρε η ΕΣΗΕΑ σχετικά με την κυβερνητική επίθεση, όπως και την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ με αφορμή σχόλια που έγιναν σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα που στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους εκ των οποίων ένα 5χρονο κοριτσάκι.

Η ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για «διαπλοκή που εξακολουθεί να προσφέρει άλλοθι για πολιτικές και πρακτικές, ώστε να συντηρηθεί ένα κλίμα απαξίωσης των ΜΜΕ που οδηγεί σε άλλου τύπου μεθοδεύσεις«.

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ ανέφερε χαρακτηριστικά: Το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα με τους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες έγινε πεδίο αντιπαράθεσης όπου η επικοινωνία υποκατέστησε την έγκυρη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση, η φημολογία το ρεπορτάζ, με αποτέλεσμα οι ευθύνες να οδηγούνται σε δεύτερο πλάνο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει επισημάνει επανειλημμένα ότι με non papers, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με τη φήμη να υποκαθιστά την είδηση, η επικοινωνία «πνίγει» την ενημέρωση, με αποτέλεσμα κρίσιμα ερωτήματα να μένουν χωρίς απάντηση.

Ο πόλεμος που καλλιεργείται και συντηρείται με επιμέλεια ανάμεσα στην κυβέρνηση και σε δημοσιογράφους, υποδηλώνει ότι η διαπλοκή εξακολουθεί να προσφέρει άλλοθι για πολιτικές και πρακτικές, ώστε να συντηρηθεί ένα κλίμα απαξίωσης των ΜΜΕ που οδηγεί σε άλλου τύπου μεθοδεύσεις.

Αποτελεί παρακαταθήκη ζωής για μας ότι «η είδηση είναι ζόρικη υπόθεση» όταν μάλιστα ενοχλεί και βεβαίως ότι η δημοσιογραφία έχει κανόνες δεοντολογίας που πρέπει να τηρούνται σε κάθε περίπτωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here