Παρέμβαση Σαμαρά στο ΕΛΚ σε πάνελ για τον λαϊκισμό στην Ευρώπη

0
11

 

 

  Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μίλησε σε ειδικό πάνελ με θέμα τον λαϊκισμό στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΕΛΚ στη Μαδρίτη.

Ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του τόνισε ότι ο λαϊκισμός δεν αποτελεί ιδεολογία αλλά «αρρώστια», ότι συνδέεται με ακραία κόμματα απ’ όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος, αλλά ξεπερνά τον εξτρεμισμό, πως συνδέεται με τη δημαγωγία, αλλά δεν είναι μόνο δημαγωγία.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι ο λαϊκισμός καταγγέλλει όλους τους αντιπάλους του ως «εχθρούς του λαού» και υπόσχεται τα πάντα στους πάντες.

«Αυτό είναι που μπορεί να αποδειχθεί και η αχίλλειος πτέρνα του, όταν οι προσδοκίες που δημιούργησε διαψεύδονται, τα ψέματα που είπε αποκαλύπτονται και η εξαπάτηση του λαού προκαλέσει τη λαϊκή απογοήτευση και την κατακραυγή» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στους επτά μήνες που κυβέρνησε υπονόμευσε πολλά επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης και προκάλεσε πολύ χειρότερα προβλήματα από εκείνα που κατήγγειλλε όταν ήταν στην αντιπολίτευση, και πως όλα αυτά μόλις τώρα τα συνειδητοποιεί ο ελληνικός λαός.

«Αν αντιμετωπίσουμε τα ψέματα του λαϊκισμού με την αλήθεια, και την εξαπάτηση του λαού με τόλμη και ευθύτητα απέναντι στο λαό, αυτό θα οδηγήσει και στην τελική ήττα του λαϊκισμού» συνέχισε και παρουσίασε πολλά παραδείγματα που ο λαϊκισμός όχι μόνο αθέτησε τις υποσχέσεις του, αλλά οδήγησε στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από εκείνα που υποσχέθηκε.

Είπε, επίσης, ότι το προηγούμενο του λαϊκισμού στην Ελλάδα δίνει πολύ χρήσιμο μάθημα και οδηγεί στην ύφεση αντίστοιχων φαινομένων και κομμάτων σε άλλες δημοκρατικές χώρες, ενώ για τα θετικά αποτελέσματα της δικής του διακυβέρνησης εξήγησε ότι δεν πρόλαβε να τα συνειδητοποιήσει πλήρως ο ελληνικός λαός, αφού διακόπηκε πρόωρα ο κυβερνητικός βίος στα 2,5 χρόνια, αντί για την τετραετία που έχουν στη διάθεσή τους και κάνουν το σχεδιασμό τους όλες οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here