Παρέμβαση Αβραμόπουλου για τις διαπραγματεύσεις

1
5

 

Έκκληση να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις και να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια «για μια έντιμη, δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία», απευθύνει με δήλωση του από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως επισημαίνει ο Δ. Αβραμόπουλος, τη στιγμή αυτή αμφισβητείται η θέση της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη, ενώ προσθέτει πως η Ελλάδα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρη, μόνο όταν βρίσκεται στον κεντρικό πυρήνα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. «Και ο λαός της να βρει εκεί και πάλι το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας», συμπληρώνει.

«Είναι αλήθεια, ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Δεν υπάρχουν ανώδυνες αποφάσεις. Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε, ότι η Ευρώπη δεν είναι μόνο υποχρεώσεις. Είναι και ευθύνη. Είναι ανάπτυξη και ευημερία. Είναι σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Είναι συμμετοχή σε μία γεωπολιτική ζώνη, προόδου, σταθερότητας και ασφάλειας. Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων» υπογραμμίζει ο κ. Αβραμόπουλος, καλώντας όλους να αρθούν στο ύψος των ευθυνών τους και των περιστάσεων.
Ο κ. Αβραμόπουλος ζητεί από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αναλάβουν μαζί το κόστος των δύσκολων αποφάσεων, αλλά και τη μεγάλη ευθύνη ανασυγκρότησης της χώρας, σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης.
Όπως εκτιμά ο Έλληνας Επίτροπος, «μόνο έτσι μπορεί η η Ελλάδα ενωμένη να πατήσει σε στέρεο έδαφος και πάλι, κοιτώντας και προχωρώντας μόνο μπροστά».

«Ενώπιον αυτών των ευθυνών και της εθνικής προσπάθειας, κανένας δεν περισσεύει. Και κάτι ακόμα. Να μην χωριζόμαστε σε νικητές και ηττημένους. Διότι δεν θα υπάρχουν ούτε οι μεν, ούτε οι δε. Από αυτήν την περιπέτεια, νικήτρια πρέπει να βγει μόνο η χώρα», καταλήγει ο κ. Αβραμόπουλος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here