Παρέμβαση Σταϊνμάγερ για τις εξελίξεις στην Τουρκία

0
10

 

Σε δηλώσεις που έκανε αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανάις, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί το κράτος δικαίου και να διατηρήσει την αίσθηση του μέτρου στις αντιδράσεις της για το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής.

Επίσης ζήτησε να περιοριστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο μικρότερο αναγκαίο διάστημα και να τεθεί τέρμα στο μέτρο σύντομα.

«Η κήρυξη μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης το καθιστά σαφές για άλλη μια φορά, ότι η απόπειρα πραξικοπήματος έχει ήδη φέρει σημαντικές επιπτώσεις στην τουρκική πολιτική και κοινωνία», είπε στη δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών.

«Μόνο η αποδεικτέα συμμετοχή σε παράνομες πράξεις θα πρέπει να δίνει το έναυσμα για κυβερνητική δράση, όχι οι υποψίες πολιτικής τοποθέτησης», τόνισε ο Σταϊνμάγερ.

«Είναι επίσης καθοριστικής σημασίας να περιορίζεται η κήρυξη έκτακτης ανάγκης μόνο στο αναγκαίο χρονικό διάστημα και μετά να αίρεται το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Η τοποθέτηση αυτή είναι προς όφελος της ίδιας της χώρας, είπε, γιατί οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να διαλύσει την Τουρκία και να την αποδυναμώσει, και εσωτερικά και εξωτερικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here