Παρίσι: Σχέδιο συμφωνίας για το κλίμα

0
8

 

Μετά από ολονύχτιες διαπραγματεύσεις οι αντιπρόσωποι 195 χωρών που μετέχουν στη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή κατέληξαν σένα σχέδιο συμφωνίας. «Υπάρχει ένα σχέδιο συμφωνίας», δήλωσε γαλλική κυβερνητική πηγή. «Μεταφράζεται. Για να μετατραπεί σε συμφωνία, θα πρέπει να υιοθετηθεί», συμπλήρωσε.

Από το γαλλικό Προεδρικό Μέγαρο έγινε γνωστό ότι γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πρόκειται να μεταβεί αργά το Σάββατο το πρωί στο Μπουρζέ για την παρουσίαση του τελικού σχεδίου συμφωνίας στους αντιπροσώπους των 195 χωρών που μετέχουν στη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

«Μετά απ’ αυτή την τελευταία νύκτα διαπραγματεύσεων, ο πρόεδρος πρόκειται να μεταβεί αργά το πρωί στο Μπουρζέ όπου ενδέχεται να παρέμβει ενώπιον της ολομέλειας των μερών στην οποία θα παρουσιαστεί η συμφωνία», προστέθηκε από το Προεδρικό Μέγαρο.

Ένα σχέδιο συμφωνίας οριστικοποιήθηκε στη διάρκεια της περασμένης νύχτας και θα παρουσιασθεί το Σάββατο στις 11:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) στο Παρίσι στους αντιπροσώπους των 195 χωρών της διάσκεψης του ΟΗΕ (COP21).

Οι αντιπρόσωποι συνεδριάζουν από τις 30 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο του Μπουρζέ (βορειοανατολικό παρισινό προάστιο) με στόχο να καταλήξουν σε μια παγκόσμια συμφωνία για να περιοριστεί η απορρύθμιση του κλίματος που έχει καταστροφικές συνέπειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here