Παρουσιάζεται η συνολική επιγραφή του Μηχανισμού Αντικυθήρων

1
3

 

Οι επιγραφές στο εσωτερικό του μηχανισμού των Αντικυθήρων αποτελούν το εγχειρίδιο λειτουργίας του και ταυτόχρονα αποκαλύπτουν τις αστρονομικές γνώσεις που εμπεριέχει.

Σήμερα, η ομάδα μελέτης του μηχανισμού των Αντικυθήρων θα παρουσιάσει τη συνολική ανάγνωση των επιγραφών του μηχανισμού που είναι αποτέλεσμα διεθνούς ερευνητικής προσπάθειας κατά τα δέκα τελευταία χρόνια, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά.

Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε για το αστρονομικό ημερολόγιο του Μηχανισμού και για το πώς αυτό συνδέεται με τους τόπους καταγραφής των αστρονομικών φαινομένων, για το πρωτότυπο και ανερμήνευτο έως σήμερα σύστημα πρόγνωσης εκλείψεων, για το πλήρες πλανητάριο που έδειχνε τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων, αλλά και για τα αποκρυπτογραφημένα ημερολόγια που ίσως μας δώσουν νέα στοιχεία για τον τόπο κατασκευής και χρήσης του μοναδικού αυτού μηχανήματος.

Ήδη από την ανακάλυψη των θραυσμάτων του Μηχανισμού το 1902, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, οι πρώτες λέξεις που διαβάστηκαν -«Αφροδίτη» και «Ηλίου ακτίνα»- ανέδειξαν την αστρονομική χρήση του αντικειμένου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Οι αρχαίοι αντι-μοιρολάτρες έφτιαξαν ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥΣ υπολογιστές ώστε να
  είναι έτοιμοι σε περίπτωση επικίνδυνων πλανητικών
  ηλεκτρο-ευθυγραμμίσεων, όπως συνέβη και το 1908 στην καταστροφή της
  Τουνγκούσκα. http://LaserEarthShield.info
  «The Front Dial and Parapegma Inscriptions»: Parapegma Inscription, comprising an alphabetically indexed list of annually repeating astronomical events relating to the Sun and to fixed stars.
  http://www.hpdst.gr/publications/almagest/issues/7-1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here