ΠΑΣΟΚ εναντίον Ζωής για «δημοκρατική εκτροπή»

0
5

 

Επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την οποία η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ διαμαρτύρεται για ενέργειες και συμπεριφορές της απέστειλε ο γραμματέας της ΚΟ, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Στην επιστολή η οποία απευθύνεται στην Πρόεδρο σε πρώτο πρόσωπο, της καταλογίζεται ότι «παραβιάζει κατάφορα στοιχειώδεις κανόνες διοίκησης και λειτουργίας της Βουλής, οι πράξεις και οι ενέργειές σας συνιστούν κοινοβουλευτική και δημοκρατική εκτροπή, παραβιάζει διαρκώς τον Κανονισμό επιδεικνύει πρωτοφανή αλαζονεία, περιφρονεί τους συναδέλφους βουλευτές και αντιστρατεύεται τον πολιτικό διάλογο και την εθνική συνεννόηση».

Ως «αποκαλυπτικό παράδειγμα» της συμπεριφοράς αυτής, όπως λέει ο κ. Γρηγοράκος, είναι ότι θεωρεί την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της Διάσκεψης των Προέδρων «ως πάρεργο», αιτιολογώντας πως η Πρόεδρος αρνείται τη συζήτηση με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, αποφεύγει να ορίσει συγκεκριμένη ημέρα και ώρα των συνεδριάσεών της, σε αντίθεση με τους προκατόχους της και απορρίπτει χωρίς την οποιαδήποτε δικαιολογία την επιμονή των βουλευτών να λειτουργήσει η Διάσκεψη των Προέδρων, όπως ο Κανονισμός ορίζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here