ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ κάνουν ό,τι μπορούν για να απαξιωθούν

12
79

Η μάχη για την πρωτιά στις εκλογές απασχολεί τους πολίτες γιατί από την έκβαση της θα φανεί αν στις 18 Ιουνίου θα έχουμε κυβέρνηση και, κυρίως, ποιό θα είναι το προγραμματικό πλαίσιο αυτής της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, όμως, μαίνεται και η μάχη  στην «ουρά της βαθμολογίας». Δύο κόμματα , το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, αγωνίζονται για αξιοπρεπείς επιδόσεις. Και τα δύο απειλούνται. Και τα δύο, όμως, προσπαθούν με λανθασμένο τρόπο να αποφύγουν το μοιραίο.

Το ΠΑΣΟΚ περνάει τη μεγαλύτερη, από την εποχή της εμφάνισής του, κρίση. Οι εκλογές της 6ης Μαίου συρρίκνωσαν σε δραματικό βαθμό τα ποσοστά του. Ωστόσο, φαίνεται ότι το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα της Κεντροαριστεράς δεν έχει πιάσει πάτο. Στις προηγούμενες εκλογές ο στόχος της ηγετικής ομάδας του ήταν να βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ κοντά στο 20%. Απέτυχε. Σήμερα ο στόχος είναι να μην κατρακυλήσει σε μονοψήφιο νούμερο.

Το περίεργο είναι ότι τα στελέχη του κάνουν ό,τι μπορούν για να σπρώξουν τους πολίτες σε άλλες επιλογές. Ο αρχηγός του χαρακτηρίζει το κόμμα σαπισμένο! Οι αξιωματούχοι του συναγωνίζονται για το ποιος θα καταθέσει την πιο απαξιωτική άποψη για το ΠΑΣΟΚ. Άλλος  το περιγράφει ως «Μουσείο» και άλλοι  προτάσσουν την ανάγκη της αυτοδιάλυσης και της επανίδρυσης συνολικά του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας με τη συνδρομή ομάδων, ανέστιων προσωπικοτήτων και συγγενών σχημάτων [ΔΗΜΑΡ].

Γιατί άραγε ένας πολίτης, όσο συναισθηματικά δεμένος κι αν είναι με την ευρύτερη παράταξη, να διαλέξει ένα κόμμα που αποσυντίθεται  [ψωνίζει κανείς στη λαϊκή από τον έμπορο που διαλαλεί ότι έχει σάπια βερίκοκα;] ή γιατί να το πριμοδοτήσει όταν βλέπει τους κορυφαίους του να φλερτάρουν με την ιδέα της κατάργησής του;

Από την άλλη πλευρά, το ΚΚΕ δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα  να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα-δεκανίκι του αστικού συστήματος, ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε μια κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ και σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν έχει νόημα στις παρούσες συνθήκες να περιμένουν τα λαϊκά στρώματα καλύτερες μέρες, ότι και στη μία και στην άλλη περίπτωση ο λαός θα βγει προδομένος και καθημαγμένος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει αυταπάτες και εμπορεύεται την ελπίδα. Συνεπώς,  μην εμπιστεύεστε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μαύρη μαυρίλα, δηλαδή. Δεν πείθει, όμως, η ηγεσία του ΚΚΕ ούτε καν το σκληρό πυρήνα των οπαδών του κόμματος. Πολλοί εξ αυτών στρέφονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα είναι  καλύτερη απ’ αυτές που γνώρισε ο τόπος μέχρι τώρα.

Το λάθος στην ανάλυση του ΚΚΕ είναι ότι έχει κατασκευάσει μια εικόνα για το λαό που δεν συνάδει με την πραγματικότητα. Είναι μια εικόνα εξιδανικευμένη που υπάρχει μόνο στα επαναστατικά εγχειρίδια. Δεν μπορεί ένα κόμμα να προσδοκά διεύρυνση της επιρροής του, προτείνοντας  συνεχώς μια γραμμή αγώνα  που απαιτεί από τους πολίτες να επιδεικνύουν αυταπάρνηση, αλτρουισμό, να αντιστέκονται, να πολεμούν, να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, καταλήψεις, συγκρούσεις, να προσαρμόζουν την προσωπική τους ζωή στις ανάγκες της συλλογικής προσπάθειας. Δεν είναι όλοι «γεννημένοι» αγωνιστές, δεν είναι όλοι φτιαγμένοι από τη στόφα του ήρωα.

Οι άνθρωποι έχουν όνειρα, ελπίδες, πάθη, αδυναμίες, μικρότητες, εγωισμούς. Θέλουν να ζήσουν αξιοπρεπώς στο σήμερα, να ευημερήσουν. Δεν είναι δυνατόν να τους ζητάς να θυσιάζουν διαρκώς το παρόν, κυνηγώντας ένα ακτινοβόλο μέλλον. Πολλοί θα προτιμήσουν τη σιγουριά των μικρότερων βημάτων από το να εμπλακούν σε μια περιπέτεια με άγνωστο προορισμό, τις σταδιακές αλλαγές από τις ολικές ρήξεις.

Ειδικότερα, μάλιστα, όταν όλες οι προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν για να χτιστεί ένα σύστημα χωρίς εκμετάλλευση, έφεραν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Αντί για μια πορεία μετάβασης από το Βασίλειο της ανάγκης στο Βασίλειο της ελευθερίας, είχαμε μια οδυνηρή διαδρομή που κατέληξε στη δυστοπία του στρατοπεδικού Κομμουνισμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΚαβαλήσαμε το καλάμι ή πατάμε στο γήπεδο; Θα πάμε καλά, θυμηθείτε το…
Επόμενο άρθροΗ Ισπανία θα ανοίξει πρώτη τον δρόμο της κόλασης;
Ο Τάσος Παππάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Είναι πτυχιούχος του Παντείου πανεπιστημίου και του «Δημοσιογραφικού Εργαστηρίου». Δημοσιογραφεί από το 1984. Είναι πολιτικός συντάκτης στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», αρχισυντάκτης στο δημοτικό σταθμό «Αθήνα 9,84» και αρθρογράφος στην επιθεώρηση «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική». Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με τα περιοδικά «Αντί» και «Διαβάζω». Έχει γράψει τα βιβλία:«Η χίμαιρα της μεγάλης Αριστεράς» [Δελφίνι 1993], «Ελλάδα-Τουρκία μια προαιώνια διαμάχη» [Ελληνικά Γράμματα 1998], «Ορθόδοξος Καισαροπαπισμός» [Κάκτος 2001], «17 Νοέμβρη: από το μύθο στην πραγματικότητα» [Ελληνικά Γράμματα 2002], «Το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός τους» [Πόλις 2004],«Ποιά Αριστερά, Ποιά Δεξιά» [Πόλις 2006], «Αμήχανη Αριστερά και οικονομική κρίση» [Πόλις 2010]. Από το Νοέμβριο του 2012 είναι στην "Εφημερίδα των Συντακτών".

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aραγε θα κοιτάξει ποτέ το ΚΚΕ τα μάτια του κόσμου και θα σταματήσει να περιμένει τον κόσμο να κοιτάξει εκείνος τα μάτια του ΚΚΕ;
  Αντε να εξηγήσω στο γιό μου να σταματήσει το counter strike και ν’ αγαπήσει ένα μαλλιαρό τύπο ακόμη κι αν βγαίνουν χελιδόνια απ΄τα γένια του.

 2. Πολύ ωραίο το άρθρο σας. Συγχαρητήρια. Επίσης, για το ΚΚΕ θα συμπληρώσω ότι ακόμα και οι ψηφοφόροι που ψήφιζαν το ΚΚΕ εδώ και πολλά χρόνια κουράστηκαν από τη συνεχόμενη ηττοπαθής ιδεολογία του κόμματος με την άρνηση του να κυβερνήσει τη χώρα. Με άλλα λόγια, πως περιμένει το ΚΚΕ να το ψηφίσει ο κόσμος από τη στιγμή που η Παπαρήγα δεν θέλει να κυβερνήσει τη χώρα, αλλά απεναντίας επιμένει να παραμείνει στην αντιπολίτευση? Αν η Κανέλλη αναλάμβανε το κόμμα με προοπτική κυβέρνησης της χώρας, πιστεύω ότι το ΚΚΕ θα είχε σημαντικές πιθανότητες να αναλάβει την κυβέρνηση της χώρας. Αλλά με τα μυαλά που κουβαλάνε ορισμένοι βουλευτές του ΚΚΕ τύπου Παπαρήγας, το ΚΚΕ δεν πρόκειται ποτέ να προκόψει.

 3. Το ενδεχόμενο το ΚΚΕ να γνωρίζει την αλήθεια και να την εκφράζει όποιο και να είναι το κόστος σε αριθμό ψήφων , δεν το σκεφτήκατε καθόλου ………..

 4. Θα σας εξομολογηθώ κάτι: Μετά την ανακοίνωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, εντυπωσιάσθηκα και σκέφτηκα, εν τιμή, να κάνω την υπέρβαση και να ψηφίσω το κόμμα αυτό!
  Όταν όμως η κάμερα γύρισε και έδειξε τους ανθρώπους, που κάθονταν στις πρώτες θέσεις……, απογοητεύτηκα! Όσο καλές προθέσεις κι αν έχουν, τα….. λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και άλλων ….ευπατρίδων θα τους καπελώσουν την κάθε προσπάθεια αλλαγής! Τελικά καλά λένε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μονάχα τώρα δεν έχουμε διορία τριάντα χρόνων!
  Αδιέξοδο και πάλι…..

 5. Το λάθος στην ανάλυση του ΚΚΕ είναι ότι έχει κατασκευάσει μια εικόνα για το λαό που δεν συνάδει με την πραγματικότητα. Είναι μια εικόνα εξιδανικευμένη που υπάρχει μόνο στα επαναστατικά εγχειρίδια. Δεν μπορεί ένα κόμμα να προσδοκά διεύρυνση της επιρροής του, προτείνοντας συνεχώς μια γραμμή αγώνα που απαιτεί από τους πολίτες να επιδεικνύουν αυταπάρνηση, αλτρουισμό, να αντιστέκονται, να πολεμούν, να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, καταλήψεις, συγκρούσεις, να προσαρμόζουν την προσωπική τους ζωή στις ανάγκες της συλλογικής προσπάθειας. Δεν είναι όλοι «γεννημένοι» αγωνιστές, δεν είναι όλοι φτιαγμένοι από τη στόφα του ήρωα.

  Μια χαρά μπορεί ένα Κομμα να ζητήσει όλα τα παραπάνω. Ακριβώς επειδή και τα μέλη του το ίδιο πράγμα κάνουν κι όχι κάτι διαφορετικό.Αλλά εσύ τι σχέση να χεις με τις παραπάνω έννοιες; Εν πάσει περιπτώσει αν το ΚΚΕ ειναι τόσο ακίνδυνο, όπως λες, και καταγράφει πτωτική πορεία μην ασχολείσαι μαζί του. Ή έτσι σου πε το αφεντικό; Ξυδάκι

 6. Σήμερα, όσο ορφανός και αν αισθάνεται κάποιος ιδεολογικά, κ. Παππά, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι αυτός ο διπολισμός που ανεπτύχθη θέτει, ή εν πάση περιπτώσει πρέπει να θέσει, πρώτη φορά τόσο έντονα το εκλογικό σώμα προ των ευθυνών του. Ο έλληνας οφείλει εσωτερικά να δώσει εξηγήσεις στον εαυτό του για το ποσοστό συμμετοχής του σε αυτήν την κατάντια της πολιτικής, της οικονομίας και του πλέγματος των αξιών του. Οφείλει να προσδιορίσει τι είναι γι’ αυτόν μπέσα και τι είναι μπαμπεσιά. Πρέπει να διακρίνει την αλήθεια από το ψέμα. Όχι τη δική του αλήθεια. Την αλήθεια της πραγματικότητας, όπως αποτυπώνεται από γεγονότα, ανεξάρτητα από το πόσο βολικά ή άβολα είναι για τον καθένα μας τα γεγονότα. Οφείλει να απαιτήσει την αλήθεια ειπωμένη, έστω και βάρβαρα, έστω και τρομακτικά. Πρέπει να ξέρει την αλήθεια αυτού που ζει και αυτού που θα ζήσει. Πρέπει να απαιτήσει ο πολιτικός λόγος να γίνει καθημερινός, αντιληπτός και μακρυά από τη σχολική έκθεση ιδεών, που πλέον πρέπει να βαθμολογείται με βαθμό κάτω από τη βάση ως εκτός θέματος. Πρέπει να είναι έτοιμος να τιμωρήσει κάθε ψέμα, κάθε αλλαζονεία, κάθε προσπάθεια χειραγώγησης. Πρέπει αντί να γίνεται τιμωρός να γίνεται προσεκτικός ακροατής και αυστηρός κριτής. Μόνο τότε μπορεί μετά από τη σύγκρουση να ελπίζει στη συμφιλίωση. Υπό την έννοια αυτή, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το ΚΚΕ, σήμερα, μπορεί να χρεώνονται ορθά όσα τους καταλογίζεται, αλλά οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε ένα άλλο πολιτικό ήθος. Της σκληρής αυτοκριτικής από τη μία και της πίστης στις ιδεολογικοπολιτικές αξίες από την άλλη. Σήμερα, που ο λαϊκισμός περισσότερο από ποτέ καταδεικνύει το επίπεδο του εκλογικού σώματος, που θέλουν οι κομματικοί σχηματισμοί, αρκεί στοιχειώδης αξιοπρέπεια, φτωχή αλλά αξιοπρέπεια, να ανατρέψει τις φιλοδοξίες όσων δεν εμπορεύονται ταξίδι στο μέλλον, αλλά «επιστροφή στους χαμένους Παραδείσους», χρησιμοποιώντας ψευδή, εξαπατητικό λόγο. Η δημοσιογραφία δεν είναι άμοιρη ευθυνών κύριε Παππά. Έγινε αρωγός των κομμάτων όλα αυτά τα χρόνια και διαδραμάτησε ουσιαστικό παιδαγωγικό ρόλο του εκλογικού σώματος. Σήμερα όμως «μάσησε» η δημοσιογραφία. Μάσησε άσχημα και εγκατέλειψε το ρόλο της. Δεν ενημερώνει. Αποκρύπτει τα γεγονότα. Προσποιείται την ανήξερη και ασχολείται με την κριτική. Δεν αναδεικνύει το ψέμα. Το συγκαλύπτει μαζί με τους πολιτικούς, που το εκφέρουν. Αισθάνεται λιγότερο απαξιωμένη ή ευελπιστεί ότι θα μείνει στο απυρόβλητο στη σύγκρουση που έρχεται; Ελέγξτε τις ναυτιλιακές που μετέφεραν ήδη τα λογιστήριά τους στο εξωτερικό. Ελέγξτε τις πολυεθνικές μας που έχουν ήδη έτοιμα γραφεία στο Λουξεμβούργο. Ελέγξτε τα ΑΤΜ της HSBC που είναι πρόθυμα να δίνουν δραχμές, στο άμεσο μέλλον, ελέγξτε ακόμη και το βρετανικό σχέδιο παρεμπόδισης αθρόων μεταναστεύσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο σε περίπτωση κατάρρευσης του ευρώ. Τις ειδήσεις τις διαβάζουμε στον ξένο τύπο, διότι η γενιά μας μιλάει δύο-τρεις ξένες γλώσσες, και διότι οι ξένοι δημοσιογράφοι, ατρόμητοι στην κατηγορία του «τρομολάγνου», ασχολούνται με την είδηση που μας αφορά, όταν οι εγχώριοι ασχολούνται με το εάν το ξανθό σαντρέ είναι αρκετά chic ή όχι για να διευθύνει το debate. Οι ξένοι δημοσιογράφοι αντιλαμβάνονται όλον τον κόσμο ως μέρος του γίγνεσθαι, ενώ οι εγχώριοι την Ελλάδα ως τον ομφαλό της γης και τον Τσίπρα Πλανητάρχη με μοναδικό αντίπαλο στο σύμπαν το Σαμαρά. Ο εχθρός ήταν πάντα εντός των πυλών. Έτσι δεν είναι; Μόνο που όσοι άσκησαν αυτοκριτική και όσοι ενέμειναν στις αξίες τους και απέφυγαν την στείρα ψηφοθηρία δεν θα μπορούν να κατηγορηθούν… Τουλάχιστον, όχι γι’ αυτό που έρχεται, διότι έρχεται, κύριε Παππά.

 7. Κ.Παππα.
  Το ΠΑΣΟΚ ένα μεγάλο κόμμα για δεκαετίες, είναι σαν μια αυτοκρατορία σε παρακμή με το μεγάλο αίτιο τις πολιτικής κοινωνικής πτώσης από διαφθορά τον κυβερνητικών υπαλληλων γενικά, αυτό επιβεβαιώνεται από την Ιστορία.
  Το ΠΑΣΟΚ Ν.Δ. είναι στο ίδιο επίπεδο Ιστορικής κατάρρευσης με την διαφορα όπου το ΠΑΣΟΚ ανάλαβε τις ευθύνες τις πολιτικο-οικονομικής κατάρρευσης επειδή είχε μεγαλύτερο χρόνο εξουσίας από ότι είχε η Ν.Δ.
  Με το ΠΑΣΟΚ αναλαβάνοντας όλες τις ευθύνες καταχρήσεων τις πολιτικής, κοινωνικής, k οικονομικής κόπωσης εξουσίας από τους ιδιους βολεμένους, προνομιούχους k πολιτικο εξαρτώμενους υπαλληλους που περιφέρονται σήμερα ως τιμωροί, διαμαρτυρόμενοι, ανεξάρτητοι, νέο-αριστεροί k πολλά αλλα ιδεολογικά κόμματα ασυνεννοησίας με κοινό σκοπό να σώσουν τους Έλληνες πολίτες από το πολιτικο χτες του ΠΑΣΟΚ,Ν.Δ κάτι το οποιο αντιπροσώπευαν ως οι διεφθαρμένοι του χτες.
  Το Μεγάλο Λάθος του ΠΑΣΟΚ ήταν που δεν ζήτησε όλα τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν την διακυβέρνηση τις χώρας με όλα τα κόμματα εθνικής κυβέρνησις. Παρα όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ δεν τα παράτησε σαν τον k.. Καραμαλή, αλλα συνέχισε την πολιτική ιεραρχία του τόπου σε ώρα εθνικής ανάγκης περνωντας όλες τις ευθύνες του χτες τις διαφθοράς,τις κρατικής παρανομίας, τις εφοριακής φοροδιαφυγής, μεταφορά δημοσιου πλούτου στον ιδιωτικό k προσωπικό τομέα, μετατρέποντας αυτόν τον πλούτο σε καταναλωτικά αγαθά προς τους αφελής χωρίς αύριο, σε real estate στο λονδίνο, κατάθεσης στην Ελβετία η επιχείρησης εκτος Ελλάδος στα λαμόγια τις δραχμής.
  Εκμεταλλευόμενοι τους Ευρωπαίους συνεταίρους παίζοντας πολιτική το ΠΑΣΟΚ/ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ κέρδισαν εναλλακτικές πολιτικές λύσης, κερδίζοντας χρόνο για τα αλλα πολιτικά κόμματα να διεξάγουν πολιτική λαϊκή πίεση προς τους δανειστές, ως καταχραστές του ανυπαρκτου φαινομενικού πλούτου που υπάρχει στα υπόγεια τις Ελλαδικής χώρας, κοινωνική αθλιότητα, πολιτική εκμετάλλευση k γενικά φταίνε οι άλλοι για όλα τα δινα του τόπου μας σαν να μην υπήρξαμε εδώ.
  Τώρα βλέπουμε όλους να το παίζουν κινέζοι ως πολιτικά κόμματα του χτες που ενδιαφέρονται για το μέλλον τις Ελλάδας να επινοούν όλα τα σενάρια τις πολιτικής σκηνής ενός έργου που δείχνει ένα αρπαχτικό να είναι έτοιμο να αρπάξει περισσότερα από τι του επέτρεψαν δίνοντας του αρκετά να προσπεράσει την παρούσα οικονομική κατάσταση με ελπίδα στο μέλλον. Αντιθετος κάποια από αυτά τα αρπαχτικά το βρίσκουν ευκαιρία να το εκμεταλλευτούν ξεχνώντας πως το θηρίο ευρώπη, αμερική, κεφαλαιο, παγκόσμια οικονομία θα κοιτάξει να χάσει τα λιγότερα μην ξεχνώντας να τιμωρήσει κάποιους που νόμιζαν ότι έπιασαν το λόττο επάνω στην αδυναμία τους. Εκτος k αν αυτά τα αρπαχτικά παίζουν κάποιου αλλου παιχνίδι με προσωπικό κέρδος εφόσον χρησιμοποιούν το Ελληνικό λαό για δόλωμα.
  Γνωρίζοντας την καπιταλιστική λογική, μπορώ να επιβεβαιώσω πως δεν θα επιτρέψουν ένα 2% να καταστρέψει ένα κατεστημένο όπου έχουν ξοδέψει τρις να το κρατούν κάτω υπό την παρακολούθηση τους με τρόπο διακυβέρνησης που αυτοί επιτρέπουν. Η αφέλεια k η ανοησία έχουν ένα επιτρεπτό σημείο,ας το κατανοήσουν ορισμένοι ακέφαλοι που το παίζουν πολιτικοί διαφωτιστές χρησιμοποιώντας τους Έλληνες σαν θύματα πολιτικής αγνοιας k διαπλοκής παρθενογένειας από αδικημένους πολίτες του χτες. Λοιπόν ας μην παρεξηγούμε μια σχετική κατάσταση, γιατί αν πάμε για μαλλί μπορεί να βγούμε κουρεμένοι k πολύ μάλιστα.
  Οι κουτόφραγκοι κατέστρεψαν την Κωσταντινούπολη, από αυτούς χάσαμε την μικρά ασια, εδώ δεν είναι πόλεμος να τους δείξουμε την αντρειοσύνη μας, εδώ μας παίζουν με μολύβια k χαρτιά, άλλους θα στείλουν να μας παίξουν τα αντράκια….. Το έχουν απόδειξη Γιοuγκοσλαβία, Ιράκ, Λιβύη,… ένα περισσότερο τώρα που μας έχουν έκθεση παγκόσμιος ως αναρχικοί τις δυτικής κοινωνίας χωρίς να σεβόμαστε τον νομο, την δικαιοσύνη, k κηφήνες τις εργαζομενης ευρώπης. Δεν φαντάζομαι να έχουμε τόσο μεγάλη συμπάθεια από τους εταίρους μας.
  Όσο για το ΚΚΕ είναι ο δεινόσαυρος υπό εξαφάνιση, που το βολεμένο τμήμα του χάνοντας τα «ψευδοεπιδοματα» τις απάτης μεταφέρθηκε με ένα πιο προοδευτικό τρόπο στο ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται τράγους με πετραχήλια αλλάζοντας τον παγκόσμιο πολιτικο ιστό, κάτι σαν τον «νεοσοσιαλοκοuμμουνισμο» Τσίπρα. made in Greece.

 8. Γιατί όλους τους αντικομμουνιστές ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για το ΚΚΕ!!!
  Μήπως επειδή δε μπαίνει στο μαντρί με όλα τα άλλα συνοθυλεύματα;
  Μήπως γιατί δεν είναι και ούτε θα γίνει σαν τα μούτρα σας;
  Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ότι είναι ηλίου φαεινότερον πως ο Τσίπρας είναι όπως Παπανδρέου το 2009 και το ΚΚΕ σας χαλάει τη σούπα!!!
  Όλα τα κανάλια, οι εφημερίδες, τα μπλογκς, οι δημοσκοπήσεις επέμεναν πως θα είναι ο νέος πρωθυπουργός!!! Ο «γιωργάκης» ο «το παιδί δεν κάνει» κλπ ξαφνικά πρωθυπουργάρα!!! Αυτά το 2009 που με 43% βγήκε πρώτος ο Γιώργαρος!
  Σήμερα άλλος είναι η πρωθυπουργάρα (παρόλο που κάνει τη μία κωλοτούμπα μετά την άλλη)!!! Άντε και καλά κρασιά γιατί μετά τις 18 Ιούνη θα φάει η μύγα σίδερο και κόνωπας ατσάλι!!! Πάλι μειώσεις μισθών θα έχουμε, πάλι αυξήσεις φόρων θα έχουμε, θα συνεχίσει να αυξάνεται η ανεργία κλπ!!! Γιατί δε νομίζω ότι ο Μπόμπολας(βλ MEGA & Καμπουράκης) στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ επειδή θα αυξήσει μισθούς, ή ο Αλαφούζος (βλ. ΣΚΑΙ) επειδή θα αυξήσει συντάξεις κλπ!!! Εκτός και αν ξαφνικά ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος κλπ αποφάσισαν να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ επειδή φοβήθηκαν τη στεντόρια φωνή του Αλέξη (όπως και εκεί στην Ευρώπη) και αποφάσιαν να αυξήσουν μισθούς, να σταματήσουν τις απολύσεις, να του δώσουν τις επιχειρήσεις του χάρισμα να τις κρατικοποιήσει όπως λέει και μετά να έρθει και η «δευτέρα παρουσία»!!!

  ΥΓ Αλήθεια που είναι η παλιά πρωθυπουργάρα ε; Ο Τσίπρας πόσο σύντομα θα του κάνει παρέα;
  ΥΓ2 Καλά σε κανέναν δε κάνει εντύπωση που όλοι όσοι το προηγούμενο διάστημα έπιναν νερό στο όνομα των αναδιαρθρώσεων (βλ Μνημόνιο) σήμερα στηρίζουν τον «δήθεν» αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ; Κανένας δε βλέπει ότι όλοι αυτοί που κούναγαν το δάχτυλο σε όσους έκαναν απεργία και τους έβριζαν σήμερα στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ;
  ΥΓ3 Τώρα τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ περί πόλεμο από τα ΜΜΕ μάλλον δε χρήζουν σοβαρότητας! Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί!!!

 9. «Δεν μπορεί ένα κόμμα να προσδοκά διεύρυνση της επιρροής του, προτείνοντας συνεχώς μια γραμμή αγώνα που απαιτεί από τους πολίτες να επιδεικνύουν αυταπάρνηση, αλτρουισμό, να αντιστέκονται, να πολεμούν, να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, καταλήψεις, συγκρούσεις, να προσαρμόζουν την προσωπική τους ζωή στις ανάγκες της συλλογικής προσπάθειας. Δεν είναι όλοι «γεννημένοι» αγωνιστές, δεν είναι όλοι φτιαγμένοι από τη στόφα του ήρωα.»
  Ναι το ΚΚΕ λεει στο λαο οτι μονο με ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ, ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, ΣΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ μπορουν να αλλαξουν τη ζωη τους.
  Οι υπολοιποι κ.Παππα και μαλλον και εσεις απο οτι φαινεται απο το αρθρο δικαιολογουν αν δεν αποθεωνουν «τον παροιμιωδη μεσο ανθρωπακο, που συνηθιζει σε καθε βρωμια, αρκει να εχει γεματο ντορβα» αλλα οπως λεει ο ποιητης για αυτον «κερδος ποτε, μα απο παθηματα χορτατος» και τον προτρεπουν οπως και εσεις «επαναστασεις στα ονειρα του να αναζητει» και οχι στη πραγματικη καθημερινοτητα του. Βεβαιως αν το διαβασει αλλιως το αρθρο σας καποιος και αν δεν ειχε εξαρχης(βλ. επικεφαλιδα) και αντικομμουνιστικο επιλογο θα ηταν απο τα καλυτερα επιχειρηματα για να υπερψηφιστει το ΚΚΕ.

 10. Η νέα ΝΔ πάει πίσω, δηλαδή, κ. Παπά;

  Υπέρ της …κεντροδεξιάς Χρυσής Αυγής ο Σαμαράς, μέσω του Μακεδονάρχη του, Ψωμιάδη (!!!)- http://gkdata.gr/?p=20049

  «Ο Μιχελάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ και το «antinews» κατά Γαρουφαήλου, λόγω του …γίγαντα Ιφικράτη Αμυρά»- http://gkdata.gr/?p=20025

  «Ο Δεξιός Ριζοσπάστης, aka «antinews», «κράζει» τον Ιφικράτη, τον …φίλο τού [γνωστού κολλητού τού Μεσσία Μεσσηνίας] Γαρουφαήλου!»- http://gkdata.gr/?p=19999

  *
  ΕΜΕΙΣ το ζήτημα το είχαμε αποκαλύψει τον Απρίλιο:

  «ΓΑΡΟΥΦΑΗΛ & ΙΦΙΚΡΑΤΗΣ: Η …ΦΛΙΠΑ ΕΝΩΝΕΙ!» (videos)- http://gkdata.gr/?p=16175
  Απριλίου 27τη, 2012

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here