ΠΑΣΟΚ: Ξένα funds επιχειρούν να πάρουν τις ελληνικές τράπεζες-Πάρτε μέτρα πριν να είναι αργά

0
6

 

Προσπάθεια αφελληνισμού των τραπεζών καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ και καλεί την κυβέρνηση να λάβει μέτρα προτού να είναι αργά.

«Σήμερα ευκαιριακά-κερδοσκοπικά ξένα funds, επιχειρούν να πάρουν στα χέρια τους τις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να ελέγξουν τα “κόκκινα” δάνεια, να ρευστοποιήσουν περιουσίες, να βγάλουν γρήγορα μεγάλα κέρδη», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ:

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Βουλή στις 19 Νοεμβρίου 2015, προειδοποίησε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τις συνέπειες της παράδοσης του management των ελληνικών τραπεζών σε ξένα “χέρια” τονίζοντας ότι:

“Δεν αντιλαμβάνεστε ότι ο αφελληνισμός των Τραπεζών θα επιφέρει αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων.

Δεν συνειδητοποιείτε ότι η ρύθμισή σας συνδέεται άμεσα με το μέλλον των επιχειρηματικών κόκκινων δανείων και την πρόθεση πώλησής τους σε ξένα funds, αυτά που εσείς καταγγείλατε ως κοράκια της αγοράς”.

Δυστυχώς επαληθευτήκαμε.

Σήμερα ευκαιριακά-κερδοσκοπικά ξένα funds, επιχειρούν να πάρουν στα χέρια τους τις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να ελέγξουν τα “κόκκινα” δάνεια, να ρευστοποιήσουν περιουσίες, να βγάλουν γρήγορα μεγάλα κέρδη.

Πρακτικές που αντίκεινται και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, μια και ανάλογοι σχεδιασμοί δεν συμβαίνουν πουθενά στην Ευρώπη.

Οι Ελληνικές Τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με ευρωπαϊκά δάνεια που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός, πρέπει επιτέλους να αποτελέσουν μοχλό στην προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Γι’ αυτό η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές, οφείλουν να κινητοποιηθούν και να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις “ελέγχου”, που οργανώνονται ενάντια στις ελληνικές τράπεζες και κατ’ επέκταση τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Πριν να είναι πολύ αργά…”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here