ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ποτάμι με καταγγελίες αποχώρησαν από τη συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα

0
3

 

 

 Με την αποχώρηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού «άνοιξε» η συζήτηση του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει ζητήματα διαδικασίας, αλλά και ουσίας που αφορούν συγκεκριμένες διατάξεις του νομοθετήματος.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση, για ακόμη μια φορά, ότι φέρνει ένα νομοσχέδιο για συζήτηση με συνοπτικές διαδικασίες ενώ προχώρησε στην καταγγελία ότι από το νομοσχέδιο λείπουν η κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεν έχει την έγκριση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής και επιπλέον δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση. Η αντιπολίτευση υποστήριξε ακόμα ότι από τα δεκάδες άρθρα που περιέχονται στο νομοσχέδιο βρίσκονται «φωτογραφικές» διατάξεις που είναι άσχετες με τον κοινωνικό χαρακτήρα του νομοθετήματος.

Οι Γιάννης Μανιάτης, Ανδρέας Λοβέρδος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για διατάξεις που αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων, κατηγορώντας το κυβρνητικό στρατόπεδο ότι προχωρά στην κατάργηση της δυνατότητας εκχώρησης που εχουν οι δήμοι μέσω ΣΔΙΤ στις περιφέρειες τη διαχείριση των απορριμάτων.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αυτό τον τρόπο χάνονται μεγάλα ποσά από το ΕΣΠΑ, θα ακυρωθούν διαγωνισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα υπάρξουν πρόστιμα από την ΕΕ, ενώ ανοίγει η «πόρτα» εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Από την πλευρά της ΝΔ ο Γιάννης Βρούτσης και ο Βασίλης Οικονόμου υποστήριξαν ότι με άλλη διάταξη μπαίνουν από το «παράθυρο» έντεκα νέοι σύμβουλοι του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή στον υπό διαμόρφωση νέο «Καλλικράτη» και ακόμη επτά συντονιστές στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Ο Κώστας Μπαργιώτας από το Ποτάμι έκανε λόγο για ευτελισμό των διαδικασιών και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει σκάνδαλα μέσα από το κοινωνικό πρόγραμμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here