ΠΑΣΟΚ: Τραγικός ο απολογισμός της εξάμηνης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

0
14

Τραγικός για την ελληνική οικονομία ο απολογισμός της εξάμηνης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του  ο τομέας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

Όπως σημειώνει ενώ τον Δεκέμβριο του 2014, υπήρχε προοπτική θετικών ρυθμών ανάπτυξης, υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και μείωσης της ανεργίας, τώρα βιώνουμε την ύφεση, τα ελλείμματα, νέα λουκέτα, την αύξηση των ανέργων, την νέα μείωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων.

Προσθέτει ακόμη ότι ενώ τον Δεκέμβριο του 2014, υπήρχε προοπτική για έξοδο από το μνημόνιο και ένταξη στην προληπτική πιστωτική γραμμή, τώρα οδηγούμαστε στο τρίτο και χειρότερο Μνημόνιο, για την Ελλάδα και τους Έλληνες, ενώ φτάσαμε λίγο πριν το Grexit.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, τα κύρια αίτια αυτής της αποτυχίας, όπως αναφέρει, βρίσκονται:

– Στην 6μηνη απαράδεκτη και αλλοπρόσαλλη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης που νέκρωσε την οικονομία και δημιούργησε γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

– Στα capital controls –ως αποτέλεσμα της τυχοδιωκτικής επιλογής του δημοψηφίσματος και της λήξης του προηγούμενου προγράμματος- που επιδείνωσαν σημαντικά τη ρευστότητα στην αγορά.

– Στη δραματική μείωση του κύκλου εργασιών (τζίρου) των επιχειρήσεων.

– Στην κατάρρευση των δημόσιων εσόδων (7,8% μείωση στο εξάμηνο έναντι του στόχου).

– Στη γενικευμένη ανασφάλεια για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, την οποία και σήμερα η στάση της κυβέρνησης εντείνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here