Πάσχα χωρίς ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο

0
3

 

Με τη… χαρά του φαντασμαγορικού θεάματος του ρουκετοπόλεμου, που εφέτος – τελικά – δεν θα γίνει, θα μείνουν χιλιάδες ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες της Χίου και του Βροντάδου ειδικότερα.

Η απόφαση των οργανωμένων συνεργείων και των δύο ενοριών, της Παναγίας Ερειθιανής και του Αγίου Μάρκου, που έβλεπαν να επικρέμεται ως σπάθα επί της κεφαλής τους, η εμπλοκή της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών, φαίνεται να είναι οριστική και αμετάκλητη: Ουδεμία ρίψη ρουκετών εφέτος.

Η επιμονή δύο από τους κατοίκους της «εμπόλεμης ζώνης» να προσφύγουν στην αστυνομία και τις δικαστικές αρχές αν γινόταν ο ρουκετοπόλεμος λειτούργησε καταλυτικά στην εξέλιξη των γεγονότων, που είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες με εξώδικο και παραστάσεις στον δήμο Χίου και όλες τις αρχές.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και για την ασφάλεια των κατοικιών τους και για να τους μεταπείσουμε», τονίζει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βροντάδου κ. Μάρκος Κοσμάς. «Όμως, είναι αμετακίνητοι στην απόφασή τους και οι ρουκετατζήδες, πολλοί από αυτούς άνθρωποι οικογενειάρχες δεν ρισκάρουν να μπουν στον κίνδυνο να τους κυνηγήσει η αστυνομία και να καταλήξουν στα δικαστήρια», προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά τη φημολογηθείσα επέμβαση των ΜΑΤ ο κ. Κοσμάς διευκρίνισε ότι επισήμως ουδεμία τέτοια πληροφόρηση υπάρχει. Όμως, έγινε γνωστό ότι αν κατατεθούν μηνύσεις, τότε η αστυνομία θα επέμβει.

Η απόφαση των ρουκετατζήδων και από τις δύο ενορίες ήταν κοινή και όπως αφήνει να εννοηθεί ο κ. Κοσμάς μάλλον δεν υπάρχει περίπτωση να ανατραπεί.

Πηγή: astraparis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here