Παυλόπουλος: Έφθασε η ώρα της Ευρώπης να αποδείξει τι θα κάνει με τον πρόσφυγα πολέμου

0
4

«Να αποδείξει ότι έχει πολιτική στο θέμα του πρόσφυγα πολέμου» κάλεσε την Ευρώπη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η Ευρώπη επιτέλους γυρίζει στις ρίζες της. Αντιλαμβάνεται ότι αποστολή της δεν είναι μόνο η οικονομική και νομισματική πολιτική. Η βασική της πολιτική είναι ο άνθρωπος, δηλαδή ξαναγυρνά στις ελληνικές της ρίζες αυτό που ο Πυθαγόρας και ο Πλάτωνας έλεγε: «Πάντων χρημάτων μέτρον εστίν ο άνθρωπος» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, συνεχάρη τον κ. Μουζάλα και τους υπόλοιπους υπουργούς, διότι, όπως είπε, ανέδειξαν μέσα από τις θέσεις και τις προτάσεις τους, ότι η Ελλάδα είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκή χώρα και ότι η ίδια η Ευρώπη μπορεί να εμπνέεται από τις αρχές και τις αξίες της Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο κ.Μουζάλας τόνισε ότι «παρά το γεγονός ότι δεν πέρασαν ακόμη στην Ευρώπη οι θέσεις Γιούνκερ, πετύχαμε μια σημαντική νίκη, αντιστρέψαμε το κλίμα. Δείξαμε ότι η μικρή μας χώρα, με τους δικούς της πόρους, κάνει αυτά τα οποία είναι υποχρεωμένη απέναντι στην Ευρώπη να κάνει και που η ίδια τα θέλει, την ταυτοποίηση, τα hot spots» και τόνισε ότι πλέον «είναι η σειρά της Ευρώπης να ανταποκριθεί με αλληλεγγύη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here