Παυλόπουλος: Επιδερμική η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού από την Ευρώπη

Γράφει: aixmi

Για το μεταναστευτικό συζήτησαν σήμερα (ημέρα Σάββατο) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Χρήστο Ζώη, που επέστρεψε χθες βράδυ από τη Μυτιλήνη.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να γίνει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι δεν μπορούμε να μείνουμε με την εικόνα της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου και η Ευρώπη δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τόσο επιδερμικά ένα τέτοιο φαινόμενο που είναι θέμα όχι μόνο ασφάλειας αλλά ανθρωπισμού και ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη το Λιμενικό Σώμα «για όλη τη δραστηριότητα του που είναι στο ύψος των περιστάσεων», κάνοντας με αυτοθυσία τη δουλειά του, και ζήτησε από τον κ. Ζώη να μεταφέρει τα συγχαρητήρια του.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε μάλιστα λόγο για ανάγκη ενίσχυσης της Frontex, η οποία πρέπει να καταστεί σε πραγματική ευρωπαϊκή δύναμη, όπως ανέφερε.

Τέλος, ο υπουργός, μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι όλα πάνε «όπως τα έχουμε σχεδιάσει» και επισήμανε με έμφαση και ο ίδιος την ανάγκη πραγματοποίησης το συντομότερο δυνατό Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, μιλώντας για ένα φαινόμενο που για την αντιμετώπιση του απαιτείται μια ευρωπαϊκή πολιτική.

 

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*