Παυλόπουλος: Η Ρωσία πρέπει να έχει κανονικές σχέσεις με την ΕΕ

0
9

 

Σε συνέντευξή του που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Ρωσία 24» και πρόκειται να μεταδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη η Ρωσία να έχει «κανονικές σχέσεις με την Ε.Ε.».

«Η Ρωσία έχει πολλούς συμμάχους εντός της Ε.Ε. Η Ελλάδα παραδοσιακά βλέπει στη Ρωσία μια μεγάλη δύναμη, η οποία θα πρέπει να έχει κανονικές σχέσεις με την Ε.Ε.», δηλώνει ο κ. Παυλόπουλος θεωρώντας ότι «είναι απαραίτητο να υπάρξει προσέγγιση με τη Ρωσία, στο μέτρο που αυτό είναι δυνατόν».

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ε.Ε. και Ρωσία είναι «εταίροι στην επίλυση σημαντικότατων διεθνών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων, με τους οποίους βρεθήκαμε αντιμέτωποι πρόσφατα στη Συρία. Μπορεί να έχουμε διαφορές σε κάποια θέματα, για παράδειγμα, όσον αφορά την Ουκρανία, αλλά μπορούμε να τα επιλύσουμε με καλή θέληση και μέσα από τον διάλογο. Μπροστά σε κύριες προκλήσεις, αυτές οι διαφορές μπαίνουν σε δεύτερο πλάνο».

Ο κ. Παυλόπουλος τονίζει ακόμη, ότι «δεν εκφράζει μόνο τη γνώμη της Ελλάδας», επισημαίνοντας ως προς αυτό ότι «η Ρωσία έχει προνομιακές σχέσεις με πολλές άλλες χώρες, όπως με τη Γερμανία. Αυτό είναι γνωστό, και η Ελλάδα χαιρετίζει μια τέτοια σχέση. Η Ε.Ε. και η Ρωσία έχουν πολλά περισσότερα κοινά από ό, τι αυτά που τις χωρίζουν, και αυτό είναι πολύ καλό», συμπληρώνει χαρακτηριστικά, και διαβεβαιώνει, ότι η Αθήνα «συμβάλει με όλα τα μέσα να στην προσέγγιση της Ε.Ε. και της Ρωσίας».

Επιπλέον, ο κ. Παυλόπουλος αφού επισημαίνει ότι «η Ελλάδα θα είναι ευτυχής να υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Ρωσίας στην Αθήνα», κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον πολύ σημαντικό ρόλο που έχει η Ρωσία στη διαμόρφωση της τύχης όλης της ανθρωπότητας σε μια σειρά από θέματα όπως ο τερματισμός του πολέμου στη Συρία και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας του Ισλαμικού Κράτους.

Σε αυτό το πλαίσιο για τον κ. Παυλόπουλο οι όποιες διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στην Ε.Ε. και τη Ρωσία όπως για παράδειγμα στο ζήτημα της Ουκρανίας, μπορούν, μπροστά σε κύριες προκλήσεις, να μπουν σε δεύτερο πλάνο και να επιλυθούν με καλή θέληση μέσα από τον διάλογο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here