Παυλόπουλος: Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι πάνω από όλα είναι ο Άνθρωπος

0
8

 

«Οι Έλληνες, έχουμε αποδείξει, με βάση τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας, ότι πριν από όλα είναι ο Άνθρωπος. Και σ’αυτόν τον τομέα έχουμε δώσει μαθήματα, στην κυριολεξία, και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο προεδρικό μέγαρο, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό.

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον κ. Αγοραστό για την προσπάθεια που κατέβαλε ο ίδιος προσωπικά, τόσο για την εξοικονόμηση ευρωπαϊκών πόρων για την αυτοδιοίκηση, όσο και για την αντιμετώπιση των αυξημένων προσφυγικών ροών.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση απέδειξε ότι ξέρει να χειρίζεται αυτό το μείζον θέμα, με τρόπο που ενισχύει τους κατοίκους και που σέβεται την αξία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Αγοραστός διαβεβαίωσε ότι «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προσδιορίσουμε θετικά τη ζωή της τοπικής αυτοδιοίκησης». Όπως εξήγησε, καταφέραμε από το πουθενά να λάβουμε 1,7 δισ. ευρώ, αλλάζοντας τη χρηματοδοτική αρχιτεκτονική της Ευρώπης για το ΕΣΠΑ.

Bέβια, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την αμφιβολία του σχετικά με τη διαχειριστική επάρκεια, ικανότητα και ταχύτητα του κρατικού μηχανισμού.

«Πρέπει να υπάρξει μία ριζική αλλαγή ώστε να αρθούν όλα τα εμπόδια για τους ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν» υπογράμμισε σχετικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here