Παυλόπουλος: Επιβεβλημένη η ελάφρυνση του χρέους

0
5

 

Για το προσφυγικό και το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας μίλησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε αποκλειστική συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Ιl Messaggero.

Σε ότι αφορά στο προσφυγικό θέμα, ο κ.Παυλόπουλος υπογράμμισε την απόλυτη ανάγκη αλληλεγγύης στο εσωτερικό της Ευρώπης. Έκρινε, δε, την πρόταση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι για χρηματοδότηση των αφρικανικών χωρών -ζητώντας σε αντάλλαγμα ουσιαστική φύλαξη των συνόρων τους – «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ρεαλιστική». Μια πρόταση, η οποία «κινείται μέσα στην όλη λογική του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την Μετανάστευση και το Άσυλο, του 2008».

«Το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται περισσότερο από την αλληλεγγύη στο προσφυγικό, παρά από το κοινό νόμισμα και τις κοινές οικονομικές πολιτικές», δήλωσε, στην Ιl Messaggero ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ορατό» το τέλος των διαπραγματεύσεων

Σε ό,τι αφορά στο μέτωπο της οικονομίας, θεωρεί ότι «η ελάφρυνση του χρέους είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Πάντα με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας». Και αυτό διότι, «από την μία είναι κοινά αποδεκτό πως δεν είναι βιώσιμο» και από την άλλη «είναι αδιανόητο, με επιστημονικούς οικονομικούς όρους, να συνδέεται η βιωσιμότητά του μόνο με τον χρόνο αποπληρωμής του υπό τα τωρινά δεδομένα».

Ο κ. Παυλόπουλος πιστεύει, δε, πως σε ό,τι αφορά στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, το τέλος είναι ήδη ορατό, αλλά «χρειάζεται κοινή θέση από μέρους των θεσμών», ώστε «να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι υποχρεώσεις της Ελλάδας και η μελλοντική έξοδός της στις αγορές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here