Πέφτει η Λεπέν – Ανεβαίνει ο Φιγιόν – Εύκολη νίκη στον β’ γύρο

 

Εύκολα κερδίζει τη Μαρίν Λεπέν στον β γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, τον Μάιο, ο Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, επικρατεί της αντιπάλου του με 63% έναντι 37%!

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης POP 2017 συμβαδίζουν με εκείνα άλλων δημοσκοπήσεων που φέρουν τον πρώην πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν να βλέπει το ποσοστό του στον πρώτο γύρο να πέφτει στο 24% από έως και 27,5% που είχε φθάσει πριν από έναν μήνα.

Η δημοσκόπηση τον δείχνει να έπεται της αρχηγού του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου κατά μία ή δύο ποσοστιαίες μονάδες στον πρώτο γύρο, αλλά στη συνέχεια να εξασφαλίζει το ποσοστό των άλλων ηττηθέντων υποψηφίων, ώστε να επικρατεί άνετα επί της Λεπέν στον δεύτερο γύρο του Μαΐου.

Η δημοσκόπηση ωστόσο κάνει λόγο για έκπληξη που μπορεί να προέλθει από τον πρώην ΥΠΟΙΚ του Ολάντ, Εμανουέλ Μακρόν, που κατεβαίνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος, ο οποίος κατατάσσεται τρίτος στον πρώτο γύρο με ποσοστό από 16%-20% αναλόγως βεβαίως τον υποψήφιο στον οποίο θα δώσουν το χρίσμα οι Σοσιαλιστές.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*