Πέφτει το δολάριο στον απόηχο της συνέντευξης Τραμπ

 

Πτωτική τάση παρουσιάζει το δολάριο στον απόηχο των δηλώσεων του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει.

 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η ισοτιμία του δολαρίου υποχώρησε σήμερα, ενώ οι τιμές των πρώτων υλών και των ομολόγων αυξήθηκαν, καθώς η χθεσινή συνέντευξη τύπου Ντόναλντ Τραμπ έστειλε μήνυμα αφύπνισης στην αγορά σχετικά με τις υψηλές προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί για την πολιτική δημοσιονομικής στήριξης που θα ακολουθήσει ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το αμερικανικό νόμισμα έκανε βουτιά έναντι των περισσότερων άλλων σημαντικών νομισμάτων και η απόδοση των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο. Το ευρώ ενισχύθηκε νωρίτερα 0,5% στα 1,0639 δολάρια. Η τουρκική λίρα ανατιμήθηκε για πρώτη φορά τις τελευταίες έξι ημέρες. Το τουρκικό νόμισμα ενισχύθηκε 0,7% στις 3,836 λίρες ανά δολάριο, καθώς η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας εφαρμόζει μέτρα για να αναγκάσει τις τράπεζες να δανείζονται με υψηλότερο επιτόκιο, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του θέματος όπως γράφει το Bloomberg.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*