Πέφτουν έξω όλα τα γκάλοπ ή πάμε για εκλογική «σφαγή»;

0
4

Σε τρία πράγματα συμφωνούν όλα τα γκάλοπ των τελευταίων ημερών.

— Πρώτον, ότι η πρωτιά στις εκλογές θα κριθεί στο νήμα -αν δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες 100 ώρες.

— Δεύτερον, ότι η επόμενη Βουλή θα είναι πιθανότατα οκτακομματική (ίσως και εννεακοματική, αν τα καταφέρουν οι ΑΝΕΛ).

— Τρίτον, ότι η Λαική Ενότητα ακολουθεί καθοδική πορεία, παρά την ενεργό στήριξη από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και (κατά κάποιον τρόπο) από τον Μανόλη Γλέζο.

Οι έρευνες της κοινής γνώμης θυμίζουν πολύ εκείνες πριν από τις εκλογές του 2000. Τότε, το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, είχε κερδίσει με μόλις 60 χιλιάδες ψήφους διαφορά τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, καταφέρνοντας να κινητοποιήσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους ακριβώς την Κυριακή της αναμέτρησης.

Θα γίνει κάτι ανάλογο, άραγε, και τώρα; Θα κερδίσει οριακά ο Σύριζα ή η ΝΔ; Ή πέφτουν έξω όλες οι δημοσκοπήσεις; Διότι αρκετοί υποστηρίζουν πως υπάρχει μεγάλη απόκρυψη ψήφου. Δηλαδή, πολλοί έχουν ήδη αποφασίσει τι θα ψηφίσουν (κυρίως Σύριζα), αλλά δεν το αποκαλύπτουν στις τηλεφωνικές συνεντεύξεις που δίνουν στις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Το βέβαιο είναι ότι η μεγάλη μερίδα όσων δηλώνουν ακόμη αναποφάσιστοι, είχαν ψηφίσει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Ιανουάριο. Αν οι περισσότεροι από αυτούς πάνε στην κάλπη και ψηφίσουν Σύριζα, θα του δώσουν σίγουρα την πρώτη θέση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here