Πεντακόσια εκατ. πρόσθετες επενδύσεις από την Cosco

0
13

 

Για σημαντικό σταθμό στις σχέσεις των δύο χωρών έκανε λόγο ο Έλληνας πρωθυπουργός ΑΛέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Cosco Χου Λιρόνγκ, ο οποίος ανακοίνωσε πρόσθετες επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά πέραν των 350 εκατ. που προβλέπει η συμφωνία παραχώρησης του ΟΛΠ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Cosco στον πρωθυπουργό, προτεραιότητα του κινεζικού κολοσσού είναι οι μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ήδη η Cosco έχει επαφές με μεγάλες διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας που δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να κάνουν το λιμάνι του Πειραιά βάση τους.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει αναβάθμιση και επέκταση του λιμανιού ώστε να δέχεται και το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου με 4.000 επιβάτες, όπως τόνισε ο Χου Λιρόνγκ. Στόχος είναι να αυξηθεί στα 3 εκατομμύρια ο αριθμός των τουριστών κρουαζιέρας στην Ελλάδα και η επένδυση αυτή έχει προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ.

Δεύτερη προτεραιότητα της Cosco είναι η αναβάθμιση των υποδομών του λιμανού στην πρώτη προβλήτα για τη διακίνηση των εμποροκιβωτίων. Με την επένδυση αυτή, πρόσθεσε ο Χου Λιρόνγκ, θα μπορούν στην προβλήτα να αποθηκευτούν 7 εκατ. κοντέινερ και στο μέλλον 10 εκατ. Επίσης, θα γίνουν επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και πάγκινγκ οχημάτων όπου θα μπορούν να σταθμεύουν 20.000 οχήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here