Πένθος στη Βρετανία – Αναστολή της εκστρατείας για το δημοψήφισμα

0
4

 

Μετά τη σοκαριστική δολοφονία της βουλευτή των Εργατικών και υπερασπίστριας του Bremain Τζο Κοξ, τα δύο στρατόπεδα που αντιμάχονται για παραμονή ή έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, αποφάσισαν την αναστολή της εκστρατείας για το δημοψήφισμα.

Ολόκληρη η Βρετανία πενθεί τον τραγικό και άδικο χαμό μία ξεχωριστής κι εξέχουσας προσωπικότητας της βρετανικής πολιτικής σκηνής και μάλιστα υπάρχουν φόβοι από το στρατόπεδο του Brexit ότι υπό το σοκ της άγριας δολοφονίας της και της δημοφιλίας της οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δολοφονία της Κοξ επεσήμανε ότι οι τόνοι στην περίοδο προ του δημοψηφίσματος γίνονται όλο και πιο οργισμένοι και δηλητηριώδεις, περιλαμβανομένων προσωπικών κατηγοριών, καθώς και μια οργισμένη συζήτηση για θέματα όπως η μετανάστευση και η οικονομία.

Η αστυνομία τόνισε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τα κίνητρα της δολοφονίας ενώ εικάζεται ότι πρόκειται για πολιτική πράξη. Στο μεταξύ δημοσιοποιήθηκε ότι η Κοξ είχε καταγγείλει πριν από τρεις μήνες ότι δεχόταν απειλές κατά της ζωής της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here