Πέπλο τρόμου πάνω από την Ευρώπη: Δύο στους τρεις Αυστριακούς περιμένουν τρομοκρατική επίθεση

0
3
Belgian soldiers guard outside the U.S. Embassy in Brussels near the Belgian Parliament January 17, 2015. Belgium is deploying hundreds of troops to guard potential targets of terrorism, including Jewish sites and diplomatic missions, following a series of raids and arrests, the defence minister said on Saturday. REUTERS/Eric Vidal (BELGIUM - Tags: CRIME LAW MILITARY) - RTR4LT33

 

 Δύο στους τρεις Αυστριακούς, ή ένα ποσοστό 67%, φοβούνται ότι θα μπορούσαν να γίνουν και στη χώρα τους τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως διαπιστώνεται σε δημοσκόπηση για λογαριασμό του αυστριακού εβδομαδιαίου πολιτικο-οικονομικού περιοδικού «Προφίλ».

Μια αυστηρότερη παρακολούθηση των τηλεφώνων και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, φέρεται να υποστηρίζει ένα ποσοστό 59% των ερωτηθέντων.

Το αίσθημα ανασφάλειας στους Αυστριακούς πολίτες, εξαρτάται, βάσει της δημοσκόπησης, από την πολιτική τοποθέτησή τους, με το ποσοστό εκείνων που διατυπώνουν φόβους για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις να είναι υψηλότερο στους ψηφοφόρους του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων και να φθάνει στο 89%, ενώ στους ψηφοφόρους των Πρασίνων είναι μόλις 29%.

Οι ψηφοφόροι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος,το οποίο ηγείται του αυστριακού κυβερνητικού συνασπισμού με το συντηρητικό Λαικό Κόμμα ,φέρεται να φοβούνται τρομοκρατικές επιθέσεις σε ποσοστό 59% εκείνοι του Λαικού Κόμματος σε ποσοστό 58 % , ενώ του νεοφιλελεύθερου ΝΕΟΣ σε 49%.

Οι ψηφοφόροι του Κόμματος των Ελευθέρων,του μεγαλύτερου της αυστριακής αντιπολίτευσης το οποίο εμφανίζεται πλέον σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ως πρώτη πολιτική δύναμη,ζητούν, σε ποσοστό 67%, σκληρότερα μέτρα παρακολούθησης, τα οποία φέρονται να υποστηρίζουν σε ποσοστό 64% οι ψηφοφόροι του Λαϊκού Κόμματος, 60 ο/ο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, 34% οι ψηφοφόροι των Πράσινων και 32% του ΝΕΟΣ.

Τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους φέρεται να επικροτεί ποσοστό 52% των Αυστριακών, με τους ψηφοφόρους των Ελευθέρων να εμφανίζουν το υψηλότερο ποσοστό, 66%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων είναι 61 ο/ο στο ΝΕΟΣ, 56% στους Σοσιαλδημοκράτες, 41% στο Λαϊκό Κόμμα και 35% στους ψηφοφόρους των Πράσινων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here