«Πέρασαν» απ’ τη Βουλή τα μέτρα για την αναπλήρωση του ΕΚΑΣ

0
9

 

Με συντριπτική πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που προβλέπει κοινωνικά μέτρα για την αναπλήρωση από την απώλεια του ΕΚΑΣ.

Τη ρύθμιση υπερψήφισαν όλα τα κόμματα, εκτός από τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ -το οποίο ζήτησε την επαναφορά όλου του ΕΚΑΣ στους δικαιούχους- που δήλωσαν «παρών».

Η τροπολογία προβλέπει μεταξύ άλλων:

– Απαλλαγή από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για απώλειες από 30 ευρώ από την παρακράτηση του 6% για την εισφορά Υγείας.
– Ένταξη για απώλειες από 110 ευρώ και πάνω στην Κάρτα Αλληλεγγύης.
– Διατήρηση ισόποσης παροχής στους χρόνια πάσχοντες με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%.
– Διατήρηση ισόποσης παροχής σε έναν από τους δύο συζύγους, αυτόν με το μικρότερο εισόδημα.

Οι τροπολογίες είχαν κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την κοινοτική για το «ηλεκτρονικό έγκλημα», σχετικά με την ποινικοποίηση πράξεων ρατσιστικής και ξενοφοβικής φύσης.

Στο νομοσχέδιο ψηφίστηκαν επίσης τροπολογίες με τις οποίες:
-Συστήνονται στον ΟΑΕΔ 360 νέες οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού. Απ’ αυτές οι 305 είναι θέσεις κλάδου ΠΕ Διοικητικού- Οικονομικού και οι 55 θέσεις είναι κλάδου ΤΕ Δοικητικού-Οικονομικού.

-Δεν αναστέλλεται κατά τη διάρκεια της θητείας τους σε ανεξάρτητες αρχές, η άσκηση των διδακτικών και ερευνητικών καθηκόντων των μελών του πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, τους επιτρέπεται έπειτα από άδεια της οικείας ανεξάρτητης αρχής, η άμισθη άσκηση καθηκόντων σε Ν.Π.Δ.Δ και Ν.Π. του ευρύτερου δημόσιου φορέα σε τομείς μη συναφείς προς το αντικείμενο και τις δραστηριότητες της Αρχής.

-Παρέχεται η δυνατότητα στα καταστήματα κράτησης να υπαχθούν στο μειωμένο τιμολόγιο για την παροχή ύδρευσης και άρδευσης και να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές τους παρελθόντων ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here